Užkandžiai eglučių pavidalu – originalus ir kūrybiškas patiekalų dekoravimo būdas, o tai ypač aktualu žiemą ir per Naujųjų metų šventes. Tokie užkandžiai gali tapti ne tik gardžiu šventinio stalo priedu, bet ir tikra bet kurio stalo puošmena.
Naudodami tokius užkandžius nesunkiai sukursite šventinę nuotaiką ir pradžiuginsite artimuosius. Šie užkandžiai ruošiami gana paprastai iš kelių nebrangių ingredientų.
Yra įvairių receptų ir idėjų, kaip paruošti eglutės formos užkandžius, tinkančius bet kokiai šventei – nuo lengvų ir sveikų iki kaloringesnių ir sotesnių.
Ingredientai:
Vištienos filė – 200 g;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Sūris – 100 g;
Marinuoti agurkai – 4 vnt.;
prancūziškos garstyčios – 1 šaukštelis;
Majonezas;
Krapai – krūva;
Krekeriai;
Granatas.
Kalėdų eglutės užkandžio paruošimas:
Virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais, stambia tarka sutarkuokite virtus kiaušinius ir sūrį. Smulkiai supjaustykite raugintus agurkus, sumaišykite salotų dubenyje su kiaušiniais, vištienos krūtinėlė ir sūriu, pagardinkite majonezu ir garstyčiomis.
Smulkiai supjaustykite krapus. Iš gautos masės formuojame kūgius ir apvoliojame krapuose, kiekvieną dedame ant krekerio.
Be to, užkandį galite papuošti granatais. Pasirodo, labai atmosferinis šventinis užkandis „Kalėdų eglutės“.