Jei žuvies gaminimas šventiniam stalui jums atrodo bloga mintis, turėtumėte permąstyti šį patiekalą. Daugelis šventės svečių tikisi būti pavaišinti įvairiais gardėsiais, dažnai mėsa. Tačiau žuvies patiekalai mėsos fone gali atrodyti naudingiau. Faktas yra tas, kad galite pavargti nuo įprastos prancūziškos mėsos ir kepsnių. Ypač jei jūsų šeimoje šventės trunka ilgai.
Todėl vietoj mėsos skanėstų reikia ruošti žuvies. Tačiau ar tikrai tam reikia pirkti tuną ir lašišą? Šios žuvies kaina yra labai įspūdinga. Brangią žuvį galite pakeisti skumbrėmis.
Šventiniam stalui paruošime keptą skumbrę.
Ingredientai keptai skumbrei:
šviežiai šaldyta skumbrė – 2 vnt .;
druska – žiupsnelis;
bulvės – 4 vnt .;
svogūnai – vnt.;
paprika;
sausas česnakas;
kalendra – 1/2 šaukštelio;
sojos padažas – 4 šaukštai.
Keptos skumbrės paruošimas:
Padarome du lygiagrečius pjūvius išilgai žuvies keteros ir išimame stuburą su kaulais. Žuvį atidarome palei keterą, pašaliname vidų ir juodą plėvelę. Taip pat pašaliname pelekus ir žiaunas, išilgai šonkaulių įpjauname iš abiejų pusių poros cm atstumu.

Skumbrės filė apibarstykite druska ir žuvies prieskoniais ir palikite 15-20 minučių pasimarinuoti. Nuluptas bulves supjaustykite plonais griežinėliais ir pabarstykite daržovių ir bulvių prieskoniais.
Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi ir ant paviršiaus padėkite bulves.

Bulves kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Svogūną dėkite ant keptos bulvės, o ant viršaus mėsa puse žemyn dėkite filė.
Į lėkštę sumaišykite papriką su kalendra ir sausu česnaku, užpilkite sojos padažu ir augaliniu aliejumi. Šiuo marinatu sutepkite kiekvieną skumbrę.

Sušlapiname pergamentą, ant viršaus dedame žuvį ir daržoves. Kepkite indą 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Apšlakstykite žuvį citrinos sultimis ir patiekite kartu su bulvėmis.

Pasirodo, skanus šventinis patiekalas.
