Monarcho salotos – skanus patiekalas, kuris žada nustebinti savo skoniu ir pateikimu. Šios salotos dažnai tampa švenčių stalo puošmena ir gali lengvai užimti vietą jūsų pietų meniu bet kuriuo metų laiku. Jo receptas gali skirtis, tačiau jis visada pagrįstas šviežių ir gyvybingų ingredientų deriniu, kuris sukuria harmoningą skonių ir tekstūrų derinį.
Į monarchų salotas dažniausiai įeina tokie ingredientai kaip mėsa (pavyzdžiui, vištiena ar kalakutiena), daržovės – agurkai, bulvės ir morkos, įvairūs sūriai – tai patiekalui suteikia puikų sultingumą ir sodrumą.
Gaminant dažnai naudojami įvairūs padažai ir užpilai, įskaitant majonezą, kuris pagerina skonį ir daro salotas dar patrauklesnes.
Ingredientai:
virta vištienos filė – 350 g;
virtos bulvės – 3 vnt .;
virtos morkos – 1 vnt .;
virti kiaušiniai – 4 vnt .;
marinuoti agurkai – 4 vnt.;
sūris – 130 g;
žalieji svogūnai – 1 krūva;
majonezas – 4 šaukštai;
druska – žiupsnelis.
Monarcho salotų paruošimas:
Virtą vištienos filė ir raugintus arba raugintus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuokite atskirai vieną nuo kito.
Išvirtas bulves ir morkas sutarkuojame stambia tarka, taip pat dedame produktus atskirai. Į dubenį sudėkite pirmąjį morkų sluoksnį ir aptepkite majonezu.
Ant morkų sluoksnio uždėkite kiaušinius ir pabarstykite žaliaisiais svogūnais. Svogūnų sluoksnį sutepkite majonezu, išdėliokite vištienos mėsą.
Mėsos sluoksnį aptepkite majonezu ir dėkite raugintus agurkus. Agurkus patepkite majonezu, išdėliokite bulves, pabarstykite druska ir pipirais.
Uždenkite bulvių sluoksnį plokščia lėkšte ir apverskite salotas, išimdami jas iš indo. Viršų patepkite majonezu ir pabarstykite sūriu.
Sūrio sluoksnį uždenkite majonezo tinkleliu ir papuoškite žaliais svogūnais.
Taip gaunamos skanios monarcho salotos. Jei pageidaujama, jis taip pat gali būti papuoštas viburnum ir petražolėmis.