Slyvos yra džiovinti slyvų vaisiai. Jie turi sodrų ir sodrų skonį, taip pat turi daug naudingų medžiagų. Slyvos dažnai naudojamos gaminant maistą, dedant jas į įvairius patiekalus.
Vienas iš populiariausių patiekalų su džiovintomis slyvomis yra salotos. Yra daug receptų salotoms su džiovintomis slyvomis. Priklausomai nuo recepto, salotose gali būti įvairių ingredientų: mėsos, paukštienos ar žuvies, daržovių, riešutų, sūrio ir kitų produktų. Kiekvienas ingredientas suteikia savo skonį ir aromatą, sukurdamas unikalų derinį.
Salotos su džiovintomis slyvomis gali būti ir lengvi užkandžiai, ir sotūs patiekalai.
Ingredientai:
Vištienos filė – 320 g;
Agurkai – 200 g;
Slyvos – 200 g;
Riešutai – 50 g;
Žalieji svogūnai – krūva;
Kiaušiniai – 4 vnt.;
Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
Druska – ⅓ šaukštelio;
Majonezas.
Salotų su slyvomis paruošimas:
Agurkus nulupkite ir išimkite vidų. Smulkiai supjaustykite agurkus, šiuo metu virkite vištienos filė, kol suminkštės.
Vištieną smulkiai supjaustykite ir sudėkite į dubenį atskirai nuo agurkų. Supjaustykite žalius svogūnus, smulkiai supjaustykite džiovintas slyvas ir sudėkite į vištieną.
Atskirame inde išplakite kiaušinius su krakmolu ir įberkite druskos. Keptuvėje augaliniame aliejuje po minutę apkepkite kiaušinių blynus iš abiejų pusių.
Kiaušinių blynelius smulkiai supjaustykite, riešutus sutrinkite blenderiu iki trupinių. Į salotas sudėkite smulkintus blynus ir riešutus.
Iš agurkų nusausinkite drėgmės perteklių ir suberkite į salotas, pagardinkite majonezu, gerai išmaišykite.

Į salotas galite įberti žiupsnelį juodųjų pipirų. Tai puikus salotų užkandis bet kuriai šventei.
