Ingredientai:
- Varškės sūris – 200 g
- Cukraus pudra – 2 šaukštai. l. (be skaidrės)
- Sviestas – 30 g (minkštas)
- Šokoladas – 80 metų
- Vanilinis arba vanilinis cukrus – 1 pakelis
Įdarui (nebūtina):
- Karamelė
- Jam
- kokoso drožlių
Paruošimas:
- Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą.
- Naudodami silikoninį šepetėlį, formelių šonus ir apačią plonu sluoksniu ištepkite ištirpintu šokoladu.
- Ramekinus padėkite į šaldiklį 3-4 minutėms (arba 10 minučių, jei sluoksnis tvirtesnis).
- Jei reikia, tarpus užtepkite antruoju šokolado sluoksniu ir vėl šaldykite šaldiklyje 2-3 minutes.
- Dubenyje sumaišykite varškę, cukraus pudrą, vaniliną ir minkštą sviestą.
- Sutrinkite mišinį iki vienalytės konsistencijos.
- Išimkite formeles iš šaldiklio.
- Užpildykite juos 1/3 varškės mišiniu.
- Į kiekvienos formos centrą dėkite įdarą (karamelę, uogienę ar kokosą).
- Formas iki viršaus pripildykite varškės mišiniu.
- Sūrio pyragų viršų aptepkite tirpintu šokoladu ir išlyginkite.
- Varškę kelioms minutėms dėkite į šaldiklį, kad sutvirtėtų viršutinis šokolado sluoksnis. Tada perkelkite juos į šaldytuvą, kol paruošite patiekti.
Ši varškė dažniausiai valgoma iš karto, tad nereikės sukti galvos dėl laikymo! Patiekite atšaldytą ir mėgaukitės natūraliu skoniu.
Gero apetito!