Švelnus, saldus, natūralaus varškės skonio ir vanilės aromato, naminiai varškės sūreliai be konservantų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • Varškės sūris – 200 g
  • Cukraus pudra – 2 šaukštai. l. (be skaidrės)
  • Sviestas – 30 g (minkštas)
  • Šokoladas – 80 metų
  • Vanilinis arba vanilinis cukrus – 1 pakelis

Įdarui (nebūtina):

  • Karamelė
  • Jam
  • kokoso drožlių

Paruošimas:

  • Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą.
  • Naudodami silikoninį šepetėlį, formelių šonus ir apačią plonu sluoksniu ištepkite ištirpintu šokoladu.
  • Ramekinus padėkite į šaldiklį 3-4 minutėms (arba 10 minučių, jei sluoksnis tvirtesnis).
  • Jei reikia, tarpus užtepkite antruoju šokolado sluoksniu ir vėl šaldykite šaldiklyje 2-3 minutes.
  • Dubenyje sumaišykite varškę, cukraus pudrą, vaniliną ir minkštą sviestą.
  • Sutrinkite mišinį iki vienalytės konsistencijos.
  • Išimkite formeles iš šaldiklio.
  • Užpildykite juos 1/3 varškės mišiniu.
  • Į kiekvienos formos centrą dėkite įdarą (karamelę, uogienę ar kokosą).
  • Formas iki viršaus pripildykite varškės mišiniu.
  • Sūrio pyragų viršų aptepkite tirpintu šokoladu ir išlyginkite.
  • Varškę kelioms minutėms dėkite į šaldiklį, kad sutvirtėtų viršutinis šokolado sluoksnis. Tada perkelkite juos į šaldytuvą, kol paruošite patiekti.

Ši varškė dažniausiai valgoma iš karto, tad nereikės sukti galvos dėl laikymo! Patiekite atšaldytą ir mėgaukitės natūraliu skoniu.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.