Aviečių pyragai – tai nuostabus skanėstas, kuriame dera unikalus skonis ir aromatas. Jie gali būti gaminami iš įvairių rūšių tešlos: mielinės, sluoksniuotos arba smėlio tešlos. Avietės savo ruožtu suteikia pyragams sultingumo ir malonios rūgštelės
. Aviečių pyragai populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Jie ruošiami pagal įvairius receptus, į avietes dedant cukraus, vanilės, cinamono ir kitų ingredientų.
Tokie pyragaičiai gali būti puikus šeimos arbatos vakarėlio ar šventinio stalo priedas.
Išsikepkite sau kvapnų pyragą su avietėmis
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 80 g;
- vanilinio cukraus – 8 g;
- augalinis aliejus – 80 ml;
- pieno – 100 ml;
- miltai – 200 g;
- raugas – 12 g.
Įdaro ingredientai:
- Kreminis sūris – 150 g;
- cukraus – 20 g;
- vanilinio cukraus – 8 g;
- kiaušinis – vnt;
- šaldytos avietės.
Pyrago su avietėmis paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite vanilinį ir paprastą cukrų, supilkite augalinį aliejų ir išplakite mikseriu iki vientisos masės. Į mišinį supilkite pieną ir toliau plakite, kol produktai susijungs.
Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tirštą tešlą be gumuliukų
.
Įdarui į kreminį sūrį supilkite vanilinį ir klasikinį cukrų, įmuškite kiaušinį ir išsukite mikseriu.
Tešlą
supilkite
į kepimo skardą, išklotą kepimo pergamentu
.
Įdarą paskirstykite ant tešlos salelėmis, pabarstykite avietėmis.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

Rezultatas – turime skanų ir gražų aviečių pyragą. Dėl grožio jį galima apibarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.





