Tortas „Kolibris“ – nuostabaus skonio ir lengvo aromato bananų-ananasų desertas. Būsite visiškai sužavėti šio lengvo kolibrio pyrago recepto.
Ingridientai:
Dėl torto:
- miltai – 3 puodeliai;
- cinamonas – 1 arbatinis šaukštelis;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- muskato riešutas – ¼ šaukštelio;
- kepimo soda – 1 arbatinis šaukštelis;
- kiaušiniai – 3 vnt .;
- cukrus – 1,5 stiklinės;
- saulėgrąžų aliejus – 1 puodelis;
- kefyras – ¼ puodelio;
- vanilės ekstraktas – 2 arbatiniai šaukšteliai;
- bananai – 450 g;
- konservuoti ananasai – 225 g;
- riešutai – 2 puodeliai.
Glajui:
- sviestas – 1 puodelis;
- grietinėlės sūris – 225 g;
- druska – ¼ arbatinio šaukštelio;
- cukraus pudra – 6 puodeliai;
- vanilės ekstraktas – 2 šaukšteliai.
Kaip pasigaminti pyragą „Kolibris“.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C°. Tris 8 colių (20 cm) pyrago formas lengvai aliejumi sutepkite ir tolygiai pabarstykite miltais.
Dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, druską, muskato riešutą ir soda.
Sudėkite kiaušinius, cukrų, aliejų, vanilės ekstraktą ir maišykite, kol sudrėkins sausi ingredientai.
Sudėkite trintus bananus, susmulkintus ananasus ir 1 puodelį susmulkintų riešutų, išmaišykite iki vientisos masės.
Tešlą tolygiai paskirstykite tarp trijų formų. Kepkite 25 minutes. Leiskite atvėsti 10 minučių, tada išimkite pyragus ir perkelkite į groteles.
Paruoškime glajų. Sviestą, kreminį sūrį ir druską sumaišykite rankiniu mikseriu iki kreminės masės.
Mažu greičiu palaipsniui įpilkite cukraus pudros, kol visiškai susimaišys. Tada įpilkite vanilės ekstrakto.
Pirmąjį pyragą dėkite ant dubenėlio ir tolygiai užtepkite šiek tiek glaisto. Ant viršaus uždėkite kitą pyragą ir aptepkite glaistu, tą patį darykite su trečiuoju. Visą pyragą padenkite glajumi.
Ant viršaus pabarstykite susmulkintus riešutus. Šaldykite, kol paruošite patiekti.