Skanios purios bandelės visada buvo geros nuotaikos raktas. Taip pat įvairiose Europos šalyse tokios bandelės dažnai ruošiamos įvairioms šventėms. Viena reikšmingiausių švenčių – Kalėdos. Žinoma, šiai šviesiai, gerai šventei dauguma ruošia tradicinius kepinius.
Pampushki yra vakarų slavų patiekalas. Jis ruošiamas Kalėdoms. Šis žodis verčiamas kaip blynai arba blynai. Tačiau pampushki labiau primena dideles bandeles.
Šios saldžios bandelės dažniausiai ruošiamos šventės išvakarėse ir dedamos ant stalo šventinei vakarienei. Mes jums pasakysime, kaip gaminti spurgas.
Ingredientai:
šiltas pienas – 120 g;
Sausos tirpios mielės – 6 g;
Cukrus – 1 šaukštelis. ir 3 šaukštai;
1 citrinos žievelė;
vanilinis cukrus – 10 g;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Trynys – 1 vnt .;
Sviestas – 70 g;
Druska – 1/3 šaukštelio;
Miltai – 350 g;
Aguonos – 125 g;
Razinos – 50 g.
Paruošimas:
Mieles ir šaukštelį cukraus supilkite į šiltą pieną, išmaišykite ir padėkite į šiltą vietą 10 minučių. Mieles supilkite į didelį indą, įberkite 2 šaukštus cukraus, vanilinio cukraus, įmuškite kiaušinį, sudėkite trynį ir minkštą sviestą, gerai išmaišykite.
Į mišinį suberkite druską ir citrinos žievelę, dalimis išsijokite miltus. Minkykite minkštą ir elastingą tešlą. Visiškai įdėjus miltų į tešlą, minkykite ją ant stalo 5 minutes.
Indą sutepkite augaliniu aliejumi, įdėkite bandelę ir palikite pusvalandžiui šiltoje vietoje.
Norėdami paruošti įdarą, aguonas užpilkite vandeniu ir virkite puode užvirus 15 minučių.
Išvirus išpilkite vandenį iš aguonų ir panardinamuoju trintuvu sutrinkite jas iki tyrės. Į aguonų mišinį suberiame cukrų ir razinas ir išmaišome.
Tešlą išmuškite ir padalinkite į 10 lygių dalių. Kiekvieną bandelę suminkykite į storą pyragą.
Į kiekvieną paplotį įdėkite po šaukštą aguonų.

Aguonas sandariai uždarome į tešlos vidų, tarsi į maišelį. Padėkite užtrauktuku žemyn. Spurgas palikite šiltai po maistine plėvele 25-30 minučių, optimali temperatūra – 40 laipsnių.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, apkepkite aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Nepamirškite spurgų į aliejų įdėti siūlėmis žemyn.
Taip pat koldūnus galima paruošti įdarytų uogiene, kondensuotu pienu ir kitais saldumynais.

Prieš patiekiant, geriau apibarstyti cukraus pudra.
