Šis receptas patiks saldžių, paprastų bandelių mėgėjams. Tokius švelnius ir erdvius pyragus su grietinėle gali paruošti kiekviena šeimininkė per labai trumpą laiką. Produktai yra prieinami, žingsniai paprasti, kas gali būti geriau?
Kepimo ingredientai:
pienas – 225 ml;
sviestas – 40 g;
cukrus – 60 g;
vanilinis cukrus – 0,5 šaukštelio;
gyvos mielės – 6 g;
miltai – 250 g;
kiaušinis – vnt.;
druska – ⅓ šaukštelis;
kiaušinio trynys – vnt.;
citrinos žievelės;
krakmolas – a.š. l.
Kepimo paruošimas:
Pieną pašildykite iki kambario temperatūros ir ištirpinkite jame mieles. Į šį mišinį išsijokite miltus, įberkite druskos ir įberkite 50 gramų įprasto cukraus. Įpilkite vanilinio cukraus, įmuškite kiaušinį į miltų mišinį. Išmaišykite rankomis, kad susidarytų tešla.
Tešloje paslėpkite 30 gramų sviesto. Tęskite minkymą, ištirpindami tešloje esančius riebalus. Padėkite gumulą šiltoje vietoje 45 minutėms.
Talpykloje sumaišykite kiaušinio trynį, 10 gramų granuliuoto cukraus ir krakmolą, kol granulės ištirps. Citrinos žievelės smulkinti nereikia, tiesiog supilkite į pieną ir užvirinkite. Tada žievelę galima pašalinti.
Supilkite trynio ir cukraus mišinį į pieną ir maišykite, kol sutirštės. Supilkite 10 gramų augalinio aliejaus ir atidėkite atvėsti. Į grietinėlę įpilkite riebalų ir vėl padėkite į šaldytuvą.
Tešlos gumulėlį iškočiokite į stačiakampio formą. Padalinkite į lygias 5-6 cm pločio juosteles per vidurį, nesiekdami kraštų. Suformuojame kasytes ir leidžiame brinkti 20 min.
Į skylutes tarp pynių supilkite kremą. Tešlą patartina aptepti kiaušinio tryniu ir pienu. Kepkite gaminį ant kepimo skardos 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Taip iškepėme puikių kreminių tortų.
Ant viršaus galite pabarstyti cukraus pudra, kad kepiniai būtų reprezentatyvesni.