Sveikos kopūstų salotos vakarienei. Valgau kiekvieną dieną ir nepriaugu svorio: skanus ir paprastas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kokias salotas reikėtų valgyti norint atsikratyti papildomų svarų? Faktas yra tas, kad daugelis žmonių nelabai supranta svorio metimo principų. Todėl jie nuolat valgo salotas, bet nemato rezultatų.

Pirmiausia turite suprasti, kokias salotas valgote. Jei tai salotos su majonezu ir daug keptų daržovių, tai jos nelaikomos dietinėmis.

Antra, jei su salotomis vartojate daug angliavandenių ir riebalų. Pavyzdžiui, salotas derinkite su aliejuje keptais kotletais.

Valgyti salotas be daug skaidulų taip pat nenaudinga. Todėl verta išsiugdyti įprotį valgyti kopūstų salotas.

Paruoškime vieną iš dietinių kopūstų salotų.

Ingredientai kopūstų salotoms:

  • kopūstai – 400 g;
  • druska – 1 šaukštelis;
  • soda – 1/2 šaukštelio;
  • obuolių vnt.;
  • morkos – vnt.;
  • žalieji svogūnai – krūva;
  • pusės citrinos sultys;
  • graikiškas jogurtas – 4 šaukštai;
  • medus – 2 šaukštai;
  • česnakai – 3 gvazdikėliai;
  • garstyčios – 1 šaukštelis.

Kopūstų salotų ruošimas:

Kopūstą smulkiai supjaustykite, pasūdykite ir sutrinkite. Į dubenį su vandeniu supilkite sodą, išmaišykite ir visiškai panardinkite obuolį į skystį.

Morkas nulupkite ir sutarkuokite korėjietiškai. Obuolius sutarkuokite stambiomis trintuvės pjaustyklėmis ir kartu su morkomis suberkite į salotas.

Susmulkinkite žalius svogūnus ir suberkite į salotas. Padažui išspauskite citrinos sultis, sumaišykite su jogurtu, medumi ir garstyčiomis.

Per spaudą supilkite česnako skilteles į jogurtą ir išmaišykite.

Salotas pagardinkite jogurtu ir citrinos sultimis ir išmaišykite.

Tai puikios salotos dietai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.