Blynai yra Ivano Rūsčiojo ir Jekaterinos II pusryčiai. Šis pyragas pasirodė seniai, bet sunkiai gavo galutinį pavadinimą. Skirtingi regionai blynus vadino skirtingai: olazki, aladya, olanki ir kt. Nors žodis kilęs iš senovės graikų „eladion“, tai yra, virtas aliejuje. Bėgant metams žodis buvo transformuotas ir gavo galutinį tarimą.
Pabandykime paruošti dietinius obuolių blynus. Pusryčiai bus paruošti tik 5 minutes ir bus skanūs bei sveiki.
Ingredientai:
obuolys – vnt.;
avižiniai dribsniai – stiklinė;
kefyras – 1/2 puodelio;
kiaušinis – vnt.;
kokosų aliejus.
Paruošimas:
Obuolius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka į gilų indą. Į dubenį įmuškite vieną vištienos kiaušinį. Naudodami šakutę sumaišykite ingredientus. Jei norite, kiaušinį galite pakeisti puse banano.
Paimkite 250 ml stiklinę ir ilgai virtų avižinių dribsnių. Sudėkite į tarkuotą obuolį ir kiaušinį. Supilkite bet kokio riebumo kefyrą. Sumaišykite šakute.

Palikite mišinį 5 minutes, kad dribsniai spėtų suminkštėti.
Keptuvę patepkite kepimui skirtu aliejumi, geriausiai tiks kokosų aliejus, suteiks malonaus aromato. Vieną šaukštą mišinio padėkite ant viryklės. Gaminiams suteikiame apvalią formą.

Nustatykite ugnį iki mažos ir virkite 4-5 minutes, tada apverskite ir virkite dar 4 minutes.

Gatavus blynus dėkite į gražią lėkštę ir patiekite pusryčiams.
