Dabar bulvės yra neatsiejama daugelio šalių gyventojų maisto krepšelio dalis. Tai puikus garnyras ir pagrindinis patiekalas. Iš bulvių galima gaminti ne tik bulvių košę, bet ir kepti pyragus, blynus, bulvinius blynus.
Bulvės tiesiogine prasme yra šiuolaikinės kultūros dalis. Neįmanoma įsivaizduoti greito maisto įstaigos, kurioje nebūtų gruzdintų bulvyčių. Tuo pačiu metu kai kurie mano, kad bulvės kenkia organizmui.
Bulves galima virti sveikai. Pavyzdžiui, pasigaminkite bulvių salotas.
Ingredientai bulvių salotoms:
bulvės - 4 vnt .;
kiauliena - 250 g;
svogūnas - 1 vnt .;
česnakai - 3 gvazdikėliai;
actas 6% - 4 šaukštai;
sojos padažas - 4 šaukštai;
kalendra - 1 šaukštelis;
pipirų mišinys - ½ šaukštelio;
pjaustytų pipirų - 1 šaukštelis.
Bulvių salotų paruošimas:
Nuluptas bulves sutarkuokite korėjietiškai ir gerai nuplaukite. Į keptuvę supilkite vandenį ir užvirinkite, įberkite druskos.
3 valgomuosius šaukštus acto užpilti verdančiu vandeniu, suberti bulves ir užvirti. Sudėkite bulves į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o kiaulieną supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje augaliniame aliejuje pirmiausia pakepinkite svogūną, o paskui kiaulieną iki auksinės rudos spalvos.
Į mėsą supilkite sojų padažą, suberkite kalendrą ir pipirų mišinį. Į bulves suberkite apkeptą mėsą, smulkintą raudonąją aitriąją papriką, o česnako skilteles taip pat permeskite per spaudą.
Į salotas supilkite šaukštą acto ir viską išmaišykite.