Ruošiame skanų pyragą iš lavašo, įdaryto kiaušiniais, svogūnais ir sūriu. Tortas pasirodo neįprastas, patrauklus ir labai patrauklus, jo viršus primena mažas rožes. Tam lavašą formuojame į vamzdelius su įdaru, supjaustome gabalėliais ir užpilame grietinės padažu. Dėl įdaro iškepus gabaliukai sujungiami vienas su kitu į vieną pyragą. Pyragas išeina labai minkštas, skanus ir karštas, ir šaltas.
Paruošimas:
Kiaušinius išvirkite kietai, nulupkite ir sutarkuokite ant rupios trintuvės. Žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais ir sudėkite į kiaušinių mišinį.
Kietąjį sūrį susmulkinkite ant rupios trintuvės ir sudėkite į pagrindinį mišinį. Įpilkite grietinės, įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Mišinį gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Ant darbinės lentos padėkite pita duonos lakštą, ant viršaus užtepkite sluoksnį gautos masės, mentele tolygiai paskirstydami per visą perimetrą.
Užpildytą pita duoną susukite į tankų vyniotinį. Tą patį padarykite su kitomis kopijomis.
Padalinkite suktinukus į mažus skersinius gabalėlius ir sudėkite į apvalią karščiui atsparią formą. Forma turi būti ištepta riebalais arba padengta pergamentiniu popieriumi.
Atskirai paruoškite įdarą. Kiaušinius sumuškite šakute, įpilkite grietinės, supilkite pieną, pagardinkite druska ir džiovintomis žolelėmis. Kruopščiai sumaišykite komponentus šluotele, kol susidarys vienalytė kompozicija.
Supilkite mišinį ant užpildytos pitos duonos, padengdami visą perimetrą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, įdėkite formą su turiniu į vidų. Kepkite patiekalą 25 minutes. Kepant pyragas kils ir padidės, tačiau atvėsęs šiek tiek nusistovės.
Išimkite pyragą iš formos ir supjaustykite porcijomis.
Gero apetito!
Ingredientai:
Lavašas – 3 vnt.
Kiaušiniai – 5 vnt.
tarkuotas sūris – 120 g.
Žalieji svogūnai – 30 g.
Grietinė – 100 g.
Druska ir pipirai – pagal skonį
Užpildykite:
Pienas – 3 šaukštai.
Kiaušiniai – 2 vnt.
grietinė – 80 g;
Druska – pagal skonį
Sausos žolelės – pagal skonį