Abrikosų pyragai populiarumu pastebimai prastesni už uogų ar obuolių pyragus. Tačiau tai nereiškia, kad jie yra mažiau skanūs. Įvairios šalys ruošia savo abrikosų pyragų veisles.
Pavyzdžiui, Prancūzijoje abrikosų pyragaičiai dažniausiai gaminami iš sluoksniuotos tešlos ir vadinami „tarte aux abricots“. Į įdarą dedama cukraus, vanilės ekstrakto ir šiek tiek krakmolo, kad jis neišsiskleistų. Gatavas pyragas papuoštas migdolų žiedlapiais.
O Turkijoje abrikosų pyragėliai gaminami iš mielinės tešlos. Įdaras gaminamas iš šviežių abrikosų, cukraus ir cinamono. Pyragas kepamas specialioje krosnyje – tandyre.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti naminį klasikinį pyragą su abrikosais ir grietinėle
Ingredientai tešlai:
kiaušinis - vnt.;
cukrus - 5 šaukštai;
vanilinis cukrus - 8 g;
sviestas - 5 šaukštai;
kepimo milteliai - 8 g;
miltai - 250 g.
Ingredientai kremui:
kiaušinis - vnt.;
cukrus - 3 šaukštai;
vanilinis cukrus - 8 g;
kukurūzų krakmolas - 3 šaukštai;
pienas - 500 ml;
sviestas - 20 g;
abrikosai.
Ingredientai sviesto trupinimui:
miltai - 60 g;
cukrus - 60 g;
sviestas - 20 g.
Abrikosų pyrago paruošimas:
Tešlai į dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilinio ir klasikinio cukraus, plakite šluotele, kol ištirps smėlio grūdeliai. Minkštą sviestą sudėkite į cukraus mišinį ir išmaišykite.
Į mišinį dalimis suberkite kepimo miltelius ir miltus, užminkykite tešlą. Į tešlą suberkite likusius miltus ir toliau minkykite tešlą iki elastingumo.
Tešlą sudėkite į formą, iš anksto suteptą augaliniu aliejumi. Tešlą tolygiai paskirstykite keptuvės šonuose ir apačioje.
Kremui kiaušinį puode sumaišykite su įprastu ir vaniliniu cukrumi bei kukurūzų krakmolu. Į mišinį supilkite pieną, virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, nepamirškite nuolat maišyti.
Į kreminę masę įpilkite sviesto ir išmaišykite. Kremą sudėkite į formą su tešla. Iš abrikosų išimkite kauliukus ir padalinkite į pusę.
Visas puses plokščiąja puse sudėkite į kremą.
Kreminiams trupiniams cukrų sumaišyti su miltais, o tada supilti sviestą, trinti rankomis iki trupinių.

Šiuo trupiniu tolygiai pabarstykite pyragą. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.

Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra. Rezultatas – kvapnus, skanus abrikosų pyragas su grietinėle.
