Agurkas yra unikali daržovė, kurioje yra daugiau nei 95% vandens. Tai vienas dietiškiausių produktų pasaulyje.
Agurkų kalorijų kiekis yra minimalus. Tačiau šis agurkų pliusas taip pat laikomas minusu. Faktas yra tas, kad agurką sunku troškinti ar kepti.
Tuo pačiu metu galima marinuoti agurkus, todėl ši daržovė yra skanesnė ir sodresnė. Šioje formoje agurkai naudojami salotoms ir kitiems patiekalams gaminti.
Marinuoti agurkai išsilaiko ilgiau nei švieži. Ši teigiama marinavimo kokybė buvo vertinama šimtmečius.
Kaip skaniai marinuoti agurkus namuose?
Ingredientai raugintiems agurkams:
Agurkai - 12 vnt.;
Česnakai - 4 skiltelės;
Garstyčių pupelės - šaukštelis;
Gvazdikėliai - vnt.;
pipirų žirneliai - 4 vnt.;
Serbentų lapai;
Krapų skėtis;
Krienai;
Druska - 2 šaukšteliai;
Cukrus - 2 šaukštai. l.;
Acto esencija 70% - 1,5 šaukštelio.
Marinuotų agurkų paruošimas:
Į stiklainius sudėkite česnako skilteles, skilteles, pipirų žirnelius, garstyčių pupeles, serbentų lapus, krapų skėčius ir krienus.
Agurkus sandariai sudėkite į stiklainį, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite dangteliais.
Palikite agurkus verdančiame vandenyje 20 minučių ir nupilkite vandenį. Stiklainiuose su agurkais užpilkite verdantį vandenį, vėl palikite 20 min.
Supilkite vandenį iš stiklainių į keptuvę. Į stiklainius supilkite porą šaukštų druskos ir cukraus, supilkite esenciją.

Puode užvirkite vandenį, supilkite atgal į stiklainius ir sandariai uždarykite dangtelius.

Kelis kartus apvoliojame stiklainius aplink stalą, kad sūrymas pasiskirstytų viduje.

Palikite stiklainius, kol atvės, o tada padėkite į rūsį. Rezultatas – traškūs ir aromatingi marinuoti agurkai.

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
