Sūrio pyragas mikrobangų krosnelėje: dabar aš neinu į konditerijos parduotuvę, gaminu pats!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai 2 porcijoms:

  • Sausainiai (susmulkinti į trupinius) – 1/2 puodelio (apie 50 g)
  • Sviestas (lydytas) – 2 šaukštai. l.
  • grietinėlės sūris – 120 g
  • grietinė – 120 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Cukraus pudra – 60 g
  • Apelsinų sultys – 2 šaukštai. l.

Paruošimas:

  1. Sausainių trupinius sumaišykite su lydytu sviestu ir supilkite mišinį į formeles, tvirtai prispauskite prie dugno.
  2. Mažu greičiu išplakite grietinėlės sūrį ir grietinę iki vientisos masės – vos kelias sekundes, kad išvengtumėte oro pertekliaus, kuris gali įtrūkti. Suberkite cukraus pudrą ir kiaušinį, vėl švelniai plakite iki vientisos masės. Tada supilkite apelsinų sultis ir švelniai išmaišykite.
  3. Supilkite įdarą į formeles ir kepkite mikrobangų krosnelėje 700 W apie 2 minutes. Kai centras pradės šiek tiek burbuliuoti, išimkite sūrio pyragą.
  4. Leiskite desertui atvėsti iki kambario temperatūros, tada padėkite į šaldytuvą 1,5-2 valandoms, kol visiškai sustings.
  5. Prieš patiekdami, pagal skonį papuoškite kakava, uogomis ar kuo tik norite.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.