Sūrio pyragaičiai yra skanus ir sotus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas užkandžiui ar priedu prie pietų ar vakarienės. Juos lengva paruošti ir galima pritaikyti įvairiems skoniams bei pomėgiams.
Yra daug sūrio pyragų receptų, kurie skiriasi tešlos ir įdaro sudėtimi. Įdaras ruošiamas iš įvairių rūšių sūrių, pagal skonį dedant žolelių, česnako, kumpio ar kitų ingredientų.
Sūrio pyragus galima kepti orkaitėje, kepti keptuvėje arba gruzdinti. Iš išorės jie būna traškūs, o viduje – minkšti, o sūris suteikia jiems nepakartojamą skonį ir aromatą.
Ingredientai:
kefyras – 400 ml;
druska – ½ šaukštelio;
cukrus – šaukštelis;
kepimo milteliai – šaukštelis;
augalinis aliejus – 20 ml;
kiaušinis – vnt.;
miltai – 350 g.
Užpildo ingredientai:
virti kiaušiniai – 2 vnt .;
sūris – 80 g;
žalieji svogūnai – krūva.
Sūrio pyragų ruošimas:
Į dubenį su kefyru supilkite druską, cukrų ir kepimo miltelius, supilkite augalinį aliejų, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Į kefyrą supilkite miltus ir minkykite tešlą, kol atsikratys gumuliukų.
Įdarui sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuoti stambia tarka. Susmulkinkite žalius svogūnus, sumaišykite su kiaušiniais ir sūriu, suberkite į tešlą ir viską išmaišykite.
Tešlą ir įdarą sudėkite į konditerinį maišelį ir keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Tešlą perkoškite į keptuvę ir apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – skanūs sūrio pyragėliai su kiaušiniais ir svogūnais. Tai geras būdas pamaloninti savo šeimą skaniais kepiniais.