Sūrio batonėliai iš kefyro tešlos kaip puikus užkandis visoms šventėms

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei jautiesi kažkoks mažas tiesiog žiūrėti televizorių, būtinai rinkitės šias sūrio lazdeles. O jei atnešite juos į vakarėlį, svečiai norės patraukti už jų rankas. 

Nėra nieko geriau nei pasigaminti savo skanėstą, kurį galėsite valgyti žiūrėdami mėgstamą serialą. Šių sūrio lazdelių privalumas tas, kad jų paruošimas visai nesudėtingas ir tikrai nepakenks finansiškai. Taip pat pasitarnaus kaip puikus užkandis dienos metu, kai nuspręsite kur nors keliauti.

Ingredientai, kurių jums reikės ruošiant:

  • Kefyras – 250 ml
  • Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • Kietasis sūris – 100 g
  • paprasti miltai – 450 g
  • Druska – 1 su puse šaukštelio
  • Kiaušiniai – 2 vnt
  • Petražolės – 10 g
  • Kepimo milteliai – 10 g

Paruoškite gilų dubenį, kuriame ruošite tešlą. Į jį supilkite kefyrą, įmuškite visus kiaušinius ir plaktuvu gerai išplakite šiuos du ingredientus. Tada įpilkite druskos, cukraus ir vėl išmaišykite . Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir taip pat suberkite į skystą mišinį, žinoma dar kartą išmaišykite. Smulkiai supjaustykite petražoles ir įmaišykite į tešlą.

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite į pagrindinį dubenį su tešla. Pirmiausia mentele viską išmaišyti, tada rankomis minkyti tešlą. Darbo paviršių lengvai pabarstykite miltais , kad apdorojimo metu tešla neliptų visur . Tada iškočiokite iki maždaug 1 centimetro storio. Tešlą peiliu supjaustykite vienodo ilgio juostelėmis, kurios taps sūrio lazdelėmis.

Paruoškite pakankamai didelę ir gilią keptuvę. Įpilkite į jį daugiau aliejaus ir įkaitinkite ant viryklės. Tada palaipsniui įmeskite sūrio lazdeles ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Šalia keptuvės padėkite lėkštę ir išklokite ją popieriniais rankšluosčiais. Ant jų uždėkite gatavus batonėlius, nes rankšluosčiai sugers riebalų perteklių. Atvėsus galite patiekti batonėlius, mėgaukitės!

Taip pat skaitykite:  Keptuvėje supilu ryžius ant mėsos kukulių. Gaminu paprastą ir skanią vakarienę

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.