Sūrį ruošiame tik iš pieno: paverdame 15 minučių ir suberiame mieles. Sūris paruoštas ryte

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Norint pagaminti skanų naminį sūrį, jums nereikia nieko, išskyrus įprastą parduotuvėje pirktą pieną. Paruošimo procesas užtrunka 15 minučių įdėjus mielių, tereikia paruošimą palikti per naktį ir iki ryto sūris bus visiškai paruoštas. Penkiems litrams pieno reikės 3 arbatinių šaukštelių šviežių mielių.

Šiame recepte nenaudosime jokių prieskonių ir gausime gana neutralaus skonio sūrį. Šis geriausiai tinka pusryčiams.

Pereikime prie proceso, čia viskas gana paprasta. Pieną supilkite į puodą, padėkite ant viryklės ir užvirkite. Palaikykite 15 minučių, tada išimkite ir supilstykite į stiklainius. Tolimesniam darbui pieno temperatūra skardinėse turi būti 45 laipsniai. Geriau naudoti paprastą virtuvinį termometrą, kuris parduodamas daugelyje kulinarijos parduotuvių ir retai kainuoja daugiau nei 300 rublių.

Atskirame dubenyje iš skardinių surinkite šaukštą šilto pieno, įpilkite mielių ir išmaišykite . Gautą mišinį tolygiai paskirstykite tarp stiklainių. Uždenkite kiekvieną stiklainį popieriniu rankšluosčiu ir uždėkite dangtelius ant viršaus. Palikite iki ryto ir sūris bus paruoštas.

Taip paruošto naminio sūrio skonį paįvairinti bus nesunku. Pieno virimo stadijoje pakanka į jį įberti mėgstamų prieskonių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.