Sūris pasirodo labai minkštas ir kreminis. Jis gali būti naudojamas sumuštiniams arba šviežių daržovių salotoms.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
— riebus pienas, 1,5 l;
– kiaušiniai, 4 vnt;
– druska, 1 šaukštelis;
– riebi grietinė, 230 g.
Virimo procesas
Sumaišykite pieną su druska ir padėkite ant vidutinės ugnies.
Kiaušinius sumaišykite su grietine ir išplakite iki vientisos masės.
Kai tik pamatysite, kad pienas verda, iš karto supilkite kiaušinių ir grietinės mišinį ir gerai išmaišykite.
Užvirkite ir virkite 7 minutes, nuolat maišydami.
Kai pasirodys varškės dribsniai ir visi išplauks į viršų, nukelkite masę nuo ugnies ir perkoškite per kelis sluoksnius marlės, kurią patogu iš anksto sudėti į sietelį.
Surenkame marių maišelį, susukame ir prispaudžiame sunkiu – lėkšte su indeliu, pripildytu vandens. Palikite mišinį kiaurasamtyje, kad nutekėtų likusios išrūgos.
Palikite 3 valandas ir sūris yra paruoštas.
Iš šio produktų kiekio gausite apie 500 g sūrio.
Patarimas : iš pradžių nukošę sūrį galite sumaišyti su smulkintomis žolelėmis, rūkyta paprika ir džiovintos paprikos gabalėliais. Paspaudę ir sukietėję turėsite skanų ir pikantišką sumuštinį sūrį.