Suomiški agurkai: visą vasarą gaminu dubenėliuose! Skanus pasiruošimas žiemai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vyresnioji karta puikiai žino bulgariškų agurkų skonį. Šis suomiškas receptas labai primena tokį konservavimą. Viskas paruošiama paprastai ir greitai.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

agurkai, 3 kg;

druskos, 6 šaukštai;

vandens, 3 l;

cukrus, 400 g;

actas 6%, 500 ml;

garstyčių sėklos, 2 šaukšteliai;

lauro lapas, 3 vnt.

Virimo procesas

Agurkus nuplaukite ir pamirkykite švariame vandenyje 2 valandas.

Vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų, lauro lapą ir garstyčias.

Užvirinkite, įpilkite acto, vėl užvirinkite.

Agurkus supjaustome gabalėliais, prieš tai nupjovę uodegas.

Sudėkite agurkus ir išmaišykite.

Agurkus sudėkite į sterilizuotus stiklainius, kai tik pasikeis spalva.

Užpilkite verdančiu marinatu ir sandariai užsukite dangčius.

Apverskite ir suvyniokite, kol visiškai atvės.

Po poros savaičių galite paimti konservavimo mėginį.

Patiekite su virtomis naujomis bulvėmis, bulvių koše, žuvies ir mėsos patiekalais. Skaniai išeina, jei didelius agurkų gabalėlius supjaustysite mažais, įbersite svogūnų ar česnakų, žolelių ir pagardinkite nerafinuotu augaliniu aliejumi. Salotos paprastos, bet skanios.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Šie skanūs įdaryti pipirai yra puikus vasaros patiekalas. Jų skonis kaip iš prabangaus restorano
Patiko? Pasidalink! Ačiū.