Vyresnioji karta puikiai žino bulgariškų agurkų skonį. Šis suomiškas receptas labai primena tokį konservavimą. Viskas paruošiama paprastai ir greitai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
agurkai, 3 kg;
druskos, 6 šaukštai;
vandens, 3 l;
cukrus, 400 g;
actas 6%, 500 ml;
garstyčių sėklos, 2 šaukšteliai;
lauro lapas, 3 vnt.
Virimo procesas
Agurkus nuplaukite ir pamirkykite švariame vandenyje 2 valandas.
Vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų, lauro lapą ir garstyčias.
Užvirinkite, įpilkite acto, vėl užvirinkite.
Agurkus supjaustome gabalėliais, prieš tai nupjovę uodegas.
Sudėkite agurkus ir išmaišykite.
Agurkus sudėkite į sterilizuotus stiklainius, kai tik pasikeis spalva.
Užpilkite verdančiu marinatu ir sandariai užsukite dangčius.

Apverskite ir suvyniokite, kol visiškai atvės.
Po poros savaičių galite paimti konservavimo mėginį.

Patiekite su virtomis naujomis bulvėmis, bulvių koše, žuvies ir mėsos patiekalais. Skaniai išeina, jei didelius agurkų gabalėlius supjaustysite mažais, įbersite svogūnų ar česnakų, žolelių ir pagardinkite nerafinuotu augaliniu aliejumi. Salotos paprastos, bet skanios.
