Sunku patikėti! Stipri naminė gira per 3 valandas: sodrus skonis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Gira pasirodė Egipte tris tūkstančius metų prieš Kristų. e. XV amžiuje buvo apie 500 rūšių giros. Rusijoje jis laikomas nepriklausomu gėrimu, nors daugelyje kitų šalių priskiriamas prie alaus. Darbininkų klasė įsimylėjo gėrimą, nes jis malšino troškulį ir turėjo maistinių savybių. Jis vis dar aktyviai parduodamas parduotuvių lentynose, o tai suteikia mums priežastį pabandyti pasigaminti gėrimą namuose.

Pagal šį receptą gira pasirodo sodri ir skani. Paruošimas trunka ne ilgiau kaip 3 valandas. Jūs tikrai turėtumėte išbandyti receptą savo virtuvėje.

Ingredientai:

vanduo – 1,4 litro;
cikorija – 1,5-2 šaukštai;
cukrus – 5-6 šaukštai;
citrinos rūgštis – 0,5 šaukštelio;
sausos mielės – 0,5 šaukštelio.
Paruošimas:

Išgerkite 1,4 litro šilto virinto vandens. Įdėkite cikorijos, kad skonis būtų sodresnis, galite pridėti du šaukštus.

Norėdami pagaminti vidutiniškai saldaus skonio girą, įpilkite penkis šaukštus cukraus. Jei mėgstate saldesnę girą, geriau įdėkite vienu šaukštu daugiau.

Tada į skystį įpilkite citrinos rūgšties ir sausų mielių. Sumaišykite ingredientus kartu su šaukštu ir supilkite turinį į butelį.

Buteliuką uždarome dangteliu, svarbu, kad į vidų nepatektų oro. Padėkite į šiltą vietą, kad mielės suaktyvėtų ir gėrimas būtų gazuotas.

Po kurio laiko patikrinkite buteliuko kietumą. Jei to pakanka, vadinasi, gėrimas pasidarė gazuotas. Dabar padėkite girą į šaldytuvą. Gėrimas paruoštas! Galite pabandyti. Pasirodė skanus ir paprastas. Gira primena parduotuvėje pirktą girą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.