Šie bulviniai blynai su bet kokiu įdaru yra paprasti, skanūs ir labai sotūs. Naudoju mėsos, žuvies, grybų įdarus ir kiekvieną kartą gaunu vis naujo skonio patiekalą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
bulvės, 300 g;
fermentuotas keptas pienas, 200 ml;
svogūnas, 50 g;
česnako, 2 – 3 gvazdikėlių;
miltai, 120 g;
vanduo, 100 ml;
kiaušinis, 2 vnt;
druskos, pipirų
Virimo procesas
Bulves supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į indą.
Sudėkite svogūną, raugintą keptą pieną ir česnaką.
Mišinį sutrinkite panardintu trintuvu iki vientisos masės.
Įmuškite kiaušinius, įpilkite miltų, druskos ir pipirų, minkykite tešlą.
Keptuvę sutepkite augaliniu aliejumi. Apšilimas.
Kepkite blynus ant vidutinės ugnies 3–4 minutes iš kiekvienos pusės.
Įdarui galite naudoti susmulkintą virtą mėsą su keptais svogūnais ir žolelėmis. Arba gaminkite įdarą iš keptų grybų ar žuvies konservų. Labai skanus virtų ar konservuotų pupelių įdaras su česnakais ir daržovėmis. Įdarą galite gaminti ir iš virto kiaušinio, žalių svogūnų ir žolelių, kieto ar lydyto sūrio, sūdytos varškės.