Restoranuose sutinkame įvairių įdomių patiekalų, kuriuos galima paruošti neįprastai. Pavyzdžiui, įvairios daržovės supjaustomos į žiedpumpurius. Tuo pačiu metu tokias gražias gėles atkartoti namuose gali būti sunku. Tam reikia tam tikrų įgūdžių ir patirties.
Laimei, dabar yra daug mokomųjų vaizdo įrašų, kurie padeda atskleisti visus gražaus stalo serviravimo niuansus. Jei be gražaus dizaino norite gauti funkcionalų patiekalą, teks atidžiau ieškoti receptų. Pavyzdžiui, galime pasiūlyti ne tik burokėlių rožių, bet ir burokėlių žiedus su įdaru viduje. Tai puikus vakarienės patiekalas, kuris sužavės jūsų svečius.
Ingredientai burokėlių rožėms:
burokėliai – 2 vnt.;
kiaušinis – vnt.;
druska – žiupsnelis;
miltai – 350 g;
malta mėsa – 200 g;
svogūnai – vnt.;
jogurtas – 200 g;
česnakai – 2 gvazdikėliai.
Burokėlių rožių paruošimas:
Nuluptus burokėlius sutarkuokite smulkia tarka, pasūdykite ir palikite 15 min. Naudodami kiaurasamtį supilkite burokėlių sultis į atskirą indą.
Į sultis įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite. Į mišinį dalimis supilkite miltus, užminkykite rausvą tešlą. Palikite tešlą po celofanu 5 minutes.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su malta mėsa. Jei norite, į įdarą įberkite druskos ir prieskonių.
Tešlą padalinkite į dvi dalis, iškočiokite plonus 35 cm skersmens sluoksnius.
Naudodami mažą stiklinę padalinkite sluoksnius į apskritimus.
Sulenkite kas 4 apskritimus, šiek tiek perdengdami vienas kitą. Išilgai gautų apskritimų išklojame maltos mėsos juostelę.
Faršą suvyniojame į vieną iš tešlos kraštų ir susukame apskritimus, struktūrą paverčiame rožine.
Norėdami paruošti, palikite rožes 30 minučių garuose.
Tuo tarpu į graikišką jogurtą sutarkuokite česnaką.
Pasirodo, įdomus panašumas į koldūnus, tik rožių pavidalu.
Malonaus skonio patiekalui suteikia tešloje esančios burokėlių sultys.