Malta mėsa yra populiarus čekų virtuvės ingredientas. Lengvai paruošiamas ir skanus net vaikams, kurie šiaip nelabai mėgsta mėsą.
Pritrūkote idėjų ir galvojate, ką paruošti kaip originalius pietus savo vaikams ar vyrui, ar galvojate, kuo galėtumėte nustebinti savo lankytoją? Tuomet tikrai vertėtų paragauti maltos mėsos vyniotinio su šonine striuke, kuris yra labai paprastas ir gali būti pasigamintas net ir nemokantiems gaminti. Mes paruošėme jums puikų receptą, kuris pavers jus žvaigžde prieš savo šeimą ir draugus.
Jums reikės šių ingredientų
- 1 kg maltos mėsos
- 100 g svogūno
- 3 g mėsos prieskonių (mėgstamiausias)
- 3 g granuliuoto česnako arba dvi šviežios gvazdikėliai
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 50 g džiūvėsėlių
- 100 g kumpio griežinėlių
- 100 g sūrio griežinėlių
- 150 g šoninės griežinėlių
Recepto paruošimo būdas
Mėsą ir svogūną supjaustykite gabalėliais ir perkiškite per mėsmalę. Arba galite palengvinti darbą ir nusipirkti jau maltos mėsos. Tada tiesiog sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną . Gautą mišinį sudėkite į dubenį ir suberkite prieskonius mėsai, česnaką, druską, kiaušinius. Viską gerai išmaišykite, kad mišinys susimaišytų ir suberkite džiūvėsėlius.
Paimkite maistinę foliją, kurią ištepkite taip, kad galėtumėte pertepti mėsos mišinį. Suformuokite maždaug 7-10 cm storio stačiakampį.
Tada ant mėsos išdėliokite kumpio griežinėlius, o tada ant jų tokiu pat būdu paskleiskite sūrio griežinėlius. Tada suvyniokite mėsą kaip vyniotinį ir palikite šiek tiek pailsėti šaldytuve.
Kol ritinys ilsisi, paimkite kepimo skardą, į kurią įdėkite šoninės griežinėlius. Tada atsargiai uždėkite vyniotinį ant paruoštos šoninės pagalvės, o jo galus uždenkite kitu šoninės griežinėliu.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus ir kai temperatūra bus pakankama, kepimo formą su vyniotiniu pašaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą. Iškepus, patiekite vyniotinį, supjaustytą maždaug dviejų centimetrų pločio griežinėliais . Galite patiekti su bet kokiu mėgstamu garnyru kaip pagrindinį patiekalą. Pavyzdžiui, bulvių košė puikiai tinka prie ritinio. Bet jį galima vartoti ir atšaldytą. Linkime gero apetito!