Nuostabi cukinijų pica – paprastas neįtikėtino skanumo receptas! Labai skanus cukinijų patiekalas – būtinai paragaukite!
Improvizacija tema „cukinijų pica“, bet, žinoma, tai ne pica klasikine prasme, o veikiau cukinijų troškinys. Receptas yra labai paprastas ir prieinamas. Cukinijų tešla yra neutrali, be žolelių ir prieskonių, o visi skonis ir aromatai sukoncentruoti įdaru. Rezultatas – sultingas ir skanus patiekalas vos per 25 minutes!
Norėdami pagaminti „cukinijų picą“, jums reikės:
Cukinijos – 400-450 UAH
Druska – ½ šaukštelio.
Miltai – 4-5 šaukštai. su čiuožykla
Kiaušinis – 1 vnt.
Grietinė – 1 valgomasis šaukštas.
Pomidoras – 1 vnt.
Dešra (kumpis, mėsa, malta mėsa) – 80 g
Svogūnai – 1/3 vnt.
Sūris – 80 gr
Bazilikas – 1 šakelė
Česnakai – 1 skiltelė
Paruošimas:
1. Cukiniją sutarkuokite, pasūdykite ir išmaišykite. Palikite 5 minutes, kad išsiskirtų sultys.
2. Cukiniją gerai išspauskite, kiaušinį, grietinę ir miltus sutrinkite .
3. Cukinijų tešlą dėkite į keptuvę, išteptą augaliniu aliejumi, ir kepkite 10 minučių po uždarytu dangčiu ant vidutinės ugnies.
4. Dešrą ir pomidorą supjaustykite žiedeliais. Sūrį sutarkuokite. Labai smulkiai supjaustykite česnaką ir baziliką.
5. Apverskite cukinijų blyną, ant viršaus dėkite česnaką ir baziliką, pusę sūrio, tada dešrą ir pomidorus, ant viršaus dėkite likusią pusę sūrio. Tada galite toliau kepti keptuvėje. Po moliūgo pagrindu užpilkite šiek tiek vandens ir uždenkite dangčiu. Dėl susidarančių garų sūris išsilydys greičiau.
6. Arba galite perkelti troškintuvą į kepimo skardą ir kepti orkaitėje 5-10 minučių iki auksinės rudos spalvos. Kaip gaminimo procesas atrodo realybėje, aprašyta vaizdo įraše. Gyvenk skaniai!