Skanūs ir sultingi lyula kebabai, kurie paruošiami greitai. Vieną kartą išbandžius, šis patiekalas patiko visai mūsų šeimai.
Ingridientai:
- 1 kg. malta mėsa (turiu ėrieną + jautieną),
- 1 svogūnas,
- 200 gr. riebalų Aš naudoju šviežius taukus arba lašinius,
- 200 gr. daržovių (turiu šaldytų cukinijų ir moliūgų),
- 1 šaukštelis. druskos,
- 1 kiaušinis.
Dažniausiai tokį faršą ruošiu kotletams. Ingredientai, kaip visada, gali būti derinami pagal savo skonį. Cukinijas ir moliūgus užšaldau rudenį, sezono metu. Tada iš anksto išimu iš šaldiklio, atšilusias daržoves šiek tiek paspaudžiu.
Virimo būdas:
1) Svogūną, riebalus ir daržoves susukite mėsmale. Patariu be vargo naudoti riebalus, jie suteikia sultingumo ir skonio. Į maltą mėsą iš liesos mėsos, pavyzdžiui, jautienos ar vištienos filė, ypač svarbu dėti riebalų.
2) Faršą sumaišau su daržovėmis ir riebalais, įmušu kiaušinį ir druską.
3) Uždenkite kepimo skardą pergamentu, įkaitinkite orkaitę iki 250 °.
4) Faršą dedu į didelį konditerinį maišelį, nupjaunu reikiamo skersmens galiuką.
5) Maltą mėsą formuoju dešrelių pavidalu ir siunčiu į gerai įkaitintą orkaitę. Orkaitė turi būti labai karšta, kad lyulashki iškart pradėtų kepti, o ne virti. Tačiau šiek tiek skysčio vis tiek išsiskirs, tai normalu.
Gero apetito!