Kiekvienos šeimininkės svajonė yra gauti sultingus ir švelnius kiaulienos kotletus. Tačiau kartais mėsa gali pasirodyti kaip jūrų liežuvis. Tačiau su geru marinatu gausite norimą rezultatą.
Jei mėgstate kiaulienos kotletus visais įmanomais būdais, turime dar vieną patarimą, kaip juos paruošti. Kiekvienas iš mūsų receptuose ieško pagrindinių dalykų, tokių kaip greitis, paprastumas ir, jei yra mėsos, sultingumas . Visus parametrus rasite žemiau esančiame kiaulienos kotletų recepte. Tikėkite, kad šeima ir lankytojai pagirs jus komplimentais, kai patieksite jiems gatavą patiekalą.
Žaliavos kiaulienos kotletų ruošimui
Kad mėsa būtų sultinga po kepimo ar kepimo, svarbu ją pakankamai ilgai marinuoti. Tokiu atveju naudosime ingredientus, kurie kai kam gali būti šiek tiek neįprasti, bet patikėkite, rezultatą įvertins ne tik jūs, bet ir jūsų šeima bei svečiai. Pirmiausia mėsą pamarinuokite piene su svogūnu ir česnaku. Tada kepkite trigubame įvyniojime iki auksinės spalvos ir traškumo.
- 700 g kiaulienos kotletų
- 300 ml pieno
- 2 svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- Druska ir pipirai
- 2 kiaušiniai
- Duonos trupiniai
- Kvietiniai miltai
Kiaulienos kotletų paruošimo tvarka
Kaip jau minėjome, svarbu mėsai leisti marinuotis pakankamai ilgai. Todėl pirmiausia pradedame ruošti marinatą. Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis, česnaką išspauskite per spaudą. Sudėkite abu ingredientus į didelį dubenį, geriausia stiklinį, ir užpilkite pienu . Įberkite žiupsnelį druskos ir šiek tiek juodųjų pipirų. Kruopščiai išmaišykite. Prieš dėdami kiaulieną į marinatą, kruopščiai nuplaukite švariu vandeniu ir supjaustykite porcijomis. Šiek tiek patapšnokite ir pamerkite į marinatą.
Uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą. Mėsą reikia marinuoti bent 1 valandą, kad ji gerai suminkštėtų ir dėl to įgautų skanų skonį bei sultingą konsistenciją. Tuo tarpu paruoškite trijų pakelių ingredientus . Dubenyje suplakite 2 vištienos kiaušinius su 50 ml pieno. Geriausia naudoti tą patį, kuriame buvo marinuota mėsa. Tada ant atskirų lėkščių pirmąją supilkite kvietinius miltus, o antroje – džiūvėsėlius.
Praėjus reikiamam laikui, išimkite mėsą iš šaldytuvo ir kiekvieną gabalėlį pirmiausia apvoliokite kvietiniuose miltuose, tada kiaušiniuose su pienu ir galiausiai džiūvėsėliuose. Į keptuvę supilkite pakankamai augalinio aliejaus ir, kai riebalai įkais, sudėkite apteptus kiaulienos kotletus . Tokiu atveju svarbu mėsos nekepti per ilgai, kad ji nebūtų kaip padas. Kai gausite auksinę plutą, išimkite ją. Galite patiekti su bulvėmis, salotomis ar koše.