Sultingas ir sodrus. Kalnas kotletų už centus: užtenka savaitei, tereikia pakeisti garnyrus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kiek įvairių rūšių kotletų žinote? Yra Kijevo, Pozharsky, Maskvos, prancūzų, vokiečių ir kitų veislių. Kotletus ne visada galima iš karto vadinti kotletais, nes Europoje jie ruošiami skirtingai. Europiečiams kotletas yra ant grotelių keptų šonkauliukų gabalėlis.

Tiesą sakant, šonkauliai su kaulais yra originalus kotleto tipas. Tik po kurio laiko žmonės mėsą pradėjo sumalti į faršą, kad gautų kitą patiekalą.

Prancūzams kotletas laikomas šonkauliu. Amerikiečiams ir NVS gyventojams malta mėsa yra tikri kotletai. Paruoškime mūsų pasaulėžiūrai būdingus kotletus.

Ingredientai kotletams:

Vištienos mėsa – 1 kg;
Svogūnai – 300 g;
Balta duona – 6 vnt.;
Pienas – 150 ml;
Česnakai – 3 gvazdikėliai;
Sviestas – 50 g;
majonezas – 2 šaukštai;
Paprika – 1 valgomasis šaukštas;
Druska – 1 valgomasis šaukštas;
Juodieji pipirai – 1 šaukštelis.
Kotletų gaminimas:

Duoną pamirkykite piene. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje su sviestu iki minkštos ir auksinės rudos spalvos.

Išmirkusią duoną išspauskite ir sudėkite į blenderį kartu su keptais svogūnais. Masę sumalkite ir suberkite į faršą. Taip pat į faršą dedame majonezo, dedame papriką, druską, juoduosius pipirus.

Iš maltos mėsos formuojame kotletus, patepame juos augaliniu aliejumi. Kotletus apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Kotletus sudėkite į kepimo indą ir uždenkite folija.

Kepkite kotletus 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Šie kotletai puikiai dera su įvairiais garnyrais.

Minkšti ir švelnūs vištienos kotletai yra geras vakarienės pasirinkimas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.