Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlės filė – 1 kg
- Pievagrybiai – 500 g
- Svogūnai – 2 didelės galvos
- Sunki grietinėlė arba grietinė (20 arba 30% riebumo) – 100 ml
- Sūris – 100 g
- Druska – 1 šaukštelis mėsai + 0,5 šaukštelio grybų įdarui
- Prieskoniai vištienai – 0,5 šaukštelio
- Džiovinti česnakai – 1 šaukštelis
Paruošimas:
Krūtinėlės filė perpjaukite išilgai iš vienos pusės ir lengvai pamuškite.
Iš abiejų pusių įtrinkite prieskoniais ir palikite marinuotis apie 30 min.
Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite iki skaidrumo.
Grybus supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į keptuvę su svogūnais, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir kepkite, kol suminkštės. Tada įberkite druskos ir grietinės, išmaišykite ir troškinkite dar porą minučių.
Suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite, įdaras paruoštas.
Foliją supjaustykite 30×30 cm kvadratėliais, įdėkite mėsą į centrą, išlyginkite ir ant viršaus sudėkite grybus .
Mėsą surenkame į rutulį nuo kraštų iki centro, tada surenkame ir foliją į rutulį.
Dedame gabaliukus ant kepimo skardos ir kepame 180-190 C temperatūroje 30 min.
Tada ištraukite iš orkaitės, atidarykite foliją ir vėl pašaukite į orkaitę 10 minučių, kad apskrus.
Gero apetito!