Kepta vištienos krūtinėlė – skanus ir sveikas patiekalas, galintis tapti įvairių kulinarinių eksperimentų pagrindu. Tai baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis, būtinas žmogaus sveikatai palaikyti.
Yra daug būdų, kaip paruošti keptą vištienos krūtinėlę. Galima kepti orkaitėje, ant grotelių arba lėtoje viryklėje. Kad patiekalas įgautų ypatingą skonį ir aromatą, naudojami įvairūs prieskoniai ir marinatai.
Kepta vištienos krūtinėlė patiekiama su įvairiais garnyrais, tokiais kaip ryžiai, bulvės, daržovės ar makaronai. Puikiai dera su padažais iš grietinės, jogurto ar pomidorų pastos.
Ingridientai:
vištienos krūtinėlė - 4 vnt .;
druska - ½ šaukštelio;
juodieji pipirai - ⅓ šaukštelio;
Itališkas prieskonių mišinys;
sūris - 150 g;
petražolės - krūva;
česnakai - 6 gvazdikėliai;
bulvės - 600 g;
augalinis aliejus - 200 ml;
kiaušinis - 1 vnt .;
garstyčios - 1 valgomasis šaukštas;
actas 9% - 2 šaukštai.
Keptos vištienos paruošimas:
Kiekvieną krūtinėlę skersai padalinkite į du kepsnius ir plaktuku sutrinkite po maistine plėvele. Vištienos kepsnelius pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir itališkų žolelių mišiniu.
Palikite mėsą marinuotis 30 minučių. Šiuo metu stambia tarka sutarkuokite sūrį, susmulkinkite petražoles ir išmaišykite.
Per spaudą įmeskite 3 skilteles česnako į sūrį. Kiekvieną kepsnį aptepame sūrio įdaru, susukame į vidų tarsi į vyniotinį.
Nuluptas bulves supjaustykite plonais griežinėliais, sumaišykite su džiovintomis petražolėmis ir druska pagal skonį, užpilkite augaliniu aliejumi. Sudėkite bulves į kepimo indą.
Ant bulvių sluoksnio dėkite vištienos filė suktinukus. Majonezui supilkite augalinį aliejų ir actą į gilų indą, išmuškite kiaušinius, per spaudą permeskite česnako skilteles, įberkite druskos, garstyčių ir plakite panardinamuoju trintuvu 30 sekundžių.
Kiekvieną vištienos suktinuką sutepkite gautu majonezu. Vištieną kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Tada patiekalą apibarstykite sūriu ir kepkite dar 10 minučių.