Norėtųsi pasakyti, kad kulinarijos srityje nieko naujo išrasti nebeįmanoma. Tačiau yra atvirkščiai. Vietoj keptuvės vištienai ruošti galima naudoti mūro indelį.
Kai vištiena yra gerai paruošta, ji dažniausiai būna sultinga ir skani. Kartais tai nelabai pavyksta, ypač su vištienos krūtinėlėmis, kurios gali būti sausos, o tai ne visiems patinka . Jei nenorite ilgai praleisti virtuvėje ruošdami pietus šeimai, išbandykite šį senesnį savo močiutės receptą. Jame pagrindinį vaidmenį atlieka konservavimo stiklainis.
Kokią vištieną naudoti
Norėdami paruošti mėsą stiklainyje, galite naudoti visą vištieną arba tik vištienos šlauneles, sparnelius ar krūtinėlę. Tai priklauso nuo to, ką jūs ir kiti valgytojai mėgstate. Jei ruošiate patiekalą iš visos vištienos, ją reikia iš anksto padalyti porcijomis. Taip pat paruoškite 1 litro tūrio indelį konservavimui.
Ko prireiks ruošiant vištieną
- 1-1,2 kg vištienos
- Druska, pipirai
- 1 skiltelė česnako
Paruošimo procedūra
- Paimkite švarų indelį, kuriame telpa maždaug 7–8 vidutinio dydžio vištienos gabalėliai.
- Česnaką nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Vištienos gabalėlius (šlaunis, krūtinėlę, sparnelius) nuplaukite šaltu vandeniu, druska ir pipirais. Jei norite, atskiras porcijas galite apibarstyti kapotomis žaliomis petražolėmis.
- Dabar paimkite indelį, įdėkite į jį vištieną ir įberkite susmulkintą česnaką.
- Nepilate nei aliejaus, nei vandens, nes mėsą naudojate su oda, kuri išskiria puikias sultis.
- Pripildykite skardinę taip, kad po buteliuko kakleliu liktų apie 3 centimetrai laisvos vietos.
- Dabar uždarykite konservavimo butelio kaklelį aliuminio folija.
- Įdėkite stiklinę į šaltą orkaitę ir termostatu nustatykite 200 °C temperatūrą.
- Vištiena kepama apie 1,5 val.
- Praėjus nurodytam laikui, išjunkite orkaitę, bet dar neatidarykite durelių. Leidžiate orkaitei atvėsti palaipsniui. Tai užtruks apie 20 minučių. Tik tada iš orkaitės ištraukite stiklainį su mėsa.