Sultinga mėsa orkaitėje be marinavimo ir riebių purslų. Paprastas ir greitas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Norint, kad mėsa būtų minkšta, sultinga ir minkšta orkaitėje, nebūtina mėsos ilgai marinuoti. Viskas kur kas paprasčiau ir paprasčiau, visai veiklai virtuvėje sugaišite tik apie 40 minučių.

Norėdami paruošti penkias mėsos porcijas, jums reikės šių ingredientų:

  • kiauliena, 900 g;
  • česnako, 4 gvazdikėlių;
  • druska, pipirai, prieskoniai.

Virimo procesas

Paimkite pergamento lakštą ir perlenkite jį per pusę ir uždenkite kepimo indą. Turiu formą, kurios matmenys 26×35 cm. Jei paprastas pergamentas nėra su silikoniniu sluoksniu, sutepkite jį aliejumi.

Mėsą rinkitės su mažais lašiniais ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

Mėsos sluoksnį išklojame formoje, pabarstome druska, pipirais ir kitais prieskoniais bei prieskoniais pagal jūsų skonį.

Česnaką supjaustykite dideliais gabalėliais ir paskleiskite ant mėsos.

Mėsos gabalėlius apverskite ir apibarstykite viskuo, kas nurodyta kitoje pusėje.

Uždenkite pergamentu, gerai suspauskite kraštus. Taip mėsa geriau iškepa, neiškepa, kaip ir folijos atveju.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

Taip iškepta mėsa išeina natūralaus skonio ir aromato, joje nėra nė lašo aliejaus. Užkandis puikiai dera su įvairiai paruoštomis bulvėmis, salotomis iš šviežių daržovių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.