Keptas sušių pyragas – tai naujas japonų virtuvės patiekalas. Vietoj klasikinių suktinukų ar nigiri visi žinomi ingredientai kruopščiai išdėliojami sluoksniais formoje, primenančioje tortą.
Manoma, kad suši pyragas atsirado dėl noro pritaikyti japonų kulinarijos tradicijas europietiškam skoniui. Iš tikrųjų tai kulinarijos novatorių bandymas sujungti žinomus produktus į kažką visiškai naujo ir neįprasto.
Manoma, kad pirmieji sušių tortai pradėjo populiarėti Šiaurės Amerikoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje, maždaug 2000-ųjų pradžioje. Japonų virtuvė ten jau buvo gana populiari, tačiau žmonės nuolat ieškojo naujų būdų, kaip ją patiekti ir paįvairinti.
Sudedamosios dalys: – Sviestas, šlakelis, šlakelis, šlakelis, šlakelis, šlakelis, šlakelis, šlakelis, šlakelis, šlakelis:
- Apvalūs ryžiai – 500 g;
- Vanduo – 550 ml;
- Agurkai – 2 vnt;
- Lašiša – 200 g;
- Nuluptos krevetės – 250 g;
- Mozzarella sūris – 180 g;
- Žuvų ikrai – 3 šaukštai;
- Majonezas – 3 šaukštai;
- Nori lakštas – 3 vnt;
- Kreminis sūris – 5 valg.
Sudedamosios dalys mitsukan ryžių padažui:
- Sudedamosios dalys: ryžių actas – 250 ml;
- Cukrus – 150 g;
- Druska – 1 šaukštelis.
Suši pyrago paruošimas:
Ryžius kruopščiai nuplaukite bent 4 kartus. Sumaišykite ryžius su vandeniu puode ir virkite, kol vanduo išgaruos
. Kai vanduo beveik išgaruos, uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Į atskirą puodą supilkite ryžių actą, druską ir cukrų
, kad ištirptų druska ir cukrus. Actą pašildykite ant vidutinės ugnies, kad ištirptų druska ir cukrus.
Kai cukraus ir druskos grūdeliai ištirps, nuimkite actą nuo ugnies ir supilkite jį į virtus ryžius. 700 g ryžių reikės 70-80 g padažo
. Agurką ir lašišą supjaustykite kubeliais
.
Krevetes smulkiai
supjaustykite
, sūrį sutarkuokite smulkia tarka
. Virtinėliams krevetes sumaišykite su sūriu, žuvėdrų ikrais ir majonezu. Kepimo formoje išklokite nori lakštą, prieš tai jo sieneles ir dugną patepkite augaliniu aliejumi
. Ant nori lakšto išdėliokite ryžius, ištepkite juos kreminiu sūriu. Sūrio sluoksnį uždenkite nori lakštu, ant jo supilkite likusius ryžius
. Ryžių sluoksnį aptepkite sūriu, ant jo sudėkite lašišą
.
Ant lašišos sluoksnio užtepkite krevečių ir sūrio su ikrais mišinio, paskirstykite jį lygiu sluoksniu
. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.
Kepant svarbu įjungti tik viršutinę kaitrą.
Iškepusį pyragą svarbu atskirti nuo formos, aptepti Unagi padažu. Gausite gardų naminį suši pyragą.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
