Suktinukai – jau praeitis: tingus šefo suši pyragas, kuris užkariauja nuo pirmojo kąsnio. Patikrintas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Keptas sušių pyragas – tai naujas japonų virtuvės patiekalas. Vietoj klasikinių suktinukų ar nigiri visi žinomi ingredientai kruopščiai išdėliojami sluoksniais formoje, primenančioje tortą.

Manoma, kad suši pyragas atsirado dėl noro pritaikyti japonų kulinarijos tradicijas europietiškam skoniui. Iš tikrųjų tai kulinarijos novatorių bandymas sujungti žinomus produktus į kažką visiškai naujo ir neįprasto.

Manoma, kad pirmieji sušių tortai pradėjo populiarėti Šiaurės Amerikoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje, maždaug 2000-ųjų pradžioje. Japonų virtuvė ten jau buvo gana populiari, tačiau žmonės nuolat ieškojo naujų būdų, kaip ją patiekti ir paįvairinti.

Sudedamosios dalys: – Sviestas, šlakelis, šlakelis, šlakelis, šlakelis, šlakelis, šlakelis, šlakelis, šlakelis, šlakelis:

  • Apvalūs ryžiai – 500 g;
  • Vanduo – 550 ml;
  • Agurkai – 2 vnt;
  • Lašiša – 200 g;
  • Nuluptos krevetės – 250 g;
  • Mozzarella sūris – 180 g;
  • Žuvų ikrai – 3 šaukštai;
  • Majonezas – 3 šaukštai;
  • Nori lakštas – 3 vnt;
  • Kreminis sūris – 5 valg.

Sudedamosios dalys mitsukan ryžių padažui:

  • Sudedamosios dalys: ryžių actas – 250 ml;
  • Cukrus – 150 g;
  • Druska – 1 šaukštelis.

Suši pyrago paruošimas:

Ryžius kruopščiai nuplaukite bent 4 kartus. Sumaišykite ryžius su vandeniu puode ir virkite, kol vanduo išgaruos

. Kai vanduo beveik išgaruos, uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Į atskirą puodą supilkite ryžių actą, druską ir cukrų

Taip pat skaitykite:  Subtilūs blynai ant kefyro, pridedant verdančio vandens

, kad ištirptų druska ir cukrus. Actą pašildykite ant vidutinės ugnies, kad ištirptų druska ir cukrus.

Kai cukraus ir druskos grūdeliai ištirps, nuimkite actą nuo ugnies ir supilkite jį į virtus ryžius. 700 g ryžių reikės 70-80 g padažo

. Agurką ir lašišą supjaustykite kubeliais

.

Krevetes smulkiai

supjaustykite

, sūrį sutarkuokite smulkia tarka

. Virtinėliams krevetes sumaišykite su sūriu, žuvėdrų ikrais ir majonezu. Kepimo formoje išklokite nori lakštą, prieš tai jo sieneles ir dugną patepkite augaliniu aliejumi

. Ant nori lakšto išdėliokite ryžius, ištepkite juos kreminiu sūriu. Sūrio sluoksnį uždenkite nori lakštu, ant jo supilkite likusius ryžius

. Ryžių sluoksnį aptepkite sūriu, ant jo sudėkite lašišą

.

Ant lašišos sluoksnio užtepkite krevečių ir sūrio su ikrais mišinio, paskirstykite jį lygiu sluoksniu

. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.

Kepant svarbu įjungti tik viršutinę kaitrą.

Роллы остались в прошлом: ленивый суши-торт от шефа, который покоряет с первого кусочка. Проверенный рецепт

Iškepusį pyragą svarbu atskirti nuo formos, aptepti Unagi padažu. Gausite gardų naminį suši pyragą.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *