Subtilus, neįprastas ir labai skanus pyragas su džiovintais abrikosais ir jogurtu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

Tešlos paruošimui:

  • Miltai – 125 g
  • Kepimo milteliai – 2 g
  • Sviestas – 50 g
  • Kiaušiniai – 1 vnt.
  • Cukrus – 40 g

Kremui:

  • Graikiškas jogurtas 10% – 170 g
  • Kiaušiniai – 1 vnt.
  • Cukrus – 50 g
  • Kukurūzų krakmolas – 10 g
  • Vanilinas
  • Sausas – 100 g

Paruošimas:

Sumaišykite išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Sviestą sutarkuokite stambia tarka ir sutrinkite iki trupinių.

Suberkite cukrų ir kiaušinį, rankomis minkykite tešlą.

Tešlą perkeliame į formą (18 cm skersmens), suformuojame šonus ir dedame į šaldytuvą 15 min

Atskirai sumaišykite cukrų, kukurūzų krakmolą ir vaniliną, įmuškite kiaušinį, graikišką jogurtą (arba grietinę), gerai išmaišykite šluotele.

Ant tešlos dėkite pjaustytus džiovintus abrikosus, ant viršaus tolygiai užpilkite grietinėlės.

Kepti 180 C 40 min.

Mėgaukitės arbata!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Ar tiesa, kad SSRS maistas buvo skanesnis ir kodėl tokia nuomonė?
Patiko? Pasidalink! Ačiū.