Ingredientai:
Tešlos paruošimui:
- Miltai – 125 g
- Kepimo milteliai – 2 g
- Sviestas – 50 g
- Kiaušiniai – 1 vnt.
- Cukrus – 40 g
Kremui:
- Graikiškas jogurtas 10% – 170 g
- Kiaušiniai – 1 vnt.
- Cukrus – 50 g
- Kukurūzų krakmolas – 10 g
- Vanilinas
- Sausas – 100 g
Paruošimas:
Sumaišykite išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Sviestą sutarkuokite stambia tarka ir sutrinkite iki trupinių.
Suberkite cukrų ir kiaušinį, rankomis minkykite tešlą.
Tešlą perkeliame į formą (18 cm skersmens), suformuojame šonus ir dedame į šaldytuvą 15 min
Atskirai sumaišykite cukrų, kukurūzų krakmolą ir vaniliną, įmuškite kiaušinį, graikišką jogurtą (arba grietinę), gerai išmaišykite šluotele.
Ant tešlos dėkite pjaustytus džiovintus abrikosus, ant viršaus tolygiai užpilkite grietinėlės.
Kepti 180 C 40 min.
Mėgaukitės arbata!

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
