Subtilus ir švelnus karamelinis desertas per 10 minučių!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • sviestas – 130 g;
  • miltai – 1 stiklinė;
  • pienas – 1 l;
  • cukrus – 0,5 stiklinės;
  • vanilės pagal skonį.

Karamelės padažui:

  • cukrus – 0,5 stiklinės;
  • vanduo – 0,5 stiklinės;
  • krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
  • graikiniai riešutai, lazdyno riešutai.

Paruošimas:

Ištirpintą sviestą sumaišykite su miltais iki vientisos masės.

Tada supilkite pieną, suberkite cukrų ir išmaišykite iki vientisos masės.

Įpilkite vanilino pagal skonį.

Gautą masę sutrinkite blenderiu.

Sudrėkinkite formą vandeniu ir supilkite į ją mišinį.

Paruoškite karamelės masę.

Šaltą vandenį sumaišykite su krakmolu .

Cukrų ištirpinkite keptuvėje iki rudos spalvos, nuolat maišydami ir pildami vandenį.

Išmaišykite ir supilkite vandenį bei krakmolą, vėl išmaišykite ir virkite, kol sutirštės.

Pieno masę užpilti karamele, į vidurį suberti smulkintus riešutus.

Palikite keletą valandų sustingti šaldytuve.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.