Subtilus abrikosų pyragas su traškia tešla ir traškiu užpilu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

Dėl pagrindo:

  • Miltai – 280 g
  • Cukrus – 80 g
  • Sviestas – 100 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
  • vanilinis cukrus – 8 g
  • Druska – pagal skonį
  • Riešutai (nebūtina) – 50 g

Įdarui:

  • Abrikosai – 600 g
  • Cukrus – 90 g
  • Sviestas – 10 g

Paruošimas:

Abrikosus supjaustykite mažais gabalėliais.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, suberkite abrikosus ir virkite, kol sutirštės.
(Patarimas: kad sutaupytumėte laiko, galite naudoti jau paruoštus abrikosų konservus arba marmeladą).

Miltus persijokite į dubenį, suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite.

Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais arba sutarkuokite, suberkite į miltus ir sumalkite į trupinius.

Atskirame inde sumaišykite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Šį mišinį supilkite į trupinių mišinį.

Tešlą minkykite rankomis, palikdami trupinių tekstūrą.

Didžiąją dalį tešlos dėkite į kepimo indą (⌀ 22 cm), nuspauskite dugną ir suformuokite šonus.

Tolygiai paskleiskite abrikosų įdarą.

Ant viršaus pabarstykite likusius trupinius ir smulkintus riešutus.

Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
(Patogumui rekomenduojama naudoti formą su nuimamu dugnu).


Mėgaukitės kvepiančiu pyragu prie arbatos puodelio su savo artimaisiais!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.