Subtilios ir skanios salotos „Naujųjų metų žaislas“. Salotų lyderis ant šventinio stalo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Salotos laikomos senoviniu patiekalu, kuris atkeliavo pas mus iš Senovės Romos. Laikui bėgant pradėjo vystytis salotų ruošimas, atsirado naujų receptų. Atsirado tam tikros salotų ruošimo taisyklės.

Pavyzdžiui, visi gaminiai turi būti supjaustyti vienodai. Tai yra, tokio pat dydžio kubas. Tai reikalinga, kad salotose nebūtų pusiausvyros tarp ingredientų. Priešingu atveju skonį perims koks nors konkretus komponentas.

Taip pat visi produktai salotose turi būti vienodos temperatūros.

Daržoves salotoms verta virti uniformose, vadinasi, savo žievelėse.

Mes jums pasakysime, kaip paruošti salotas Naujiesiems metams ar kitoms šventėms.

Naujųjų metų žaislų salotų ingredientai:

Svogūnai – 0,5 vnt.;
Actas 9% – 50 ml;
Vanduo – 50 ml;
Grybai – 50 g;
Druska – ½ šaukštelio;
Malti juodieji pipirai – ⅓ šaukštelio;
Paprika – ⅓ šaukštelio;
Sūris – 100 g;
Provanso žolelės;
virti kiaušiniai – 4 vnt.;
Virtos vištienos filė – 100 g;
Agurkas – vnt.;
Saldieji pipirai – vnt.;
Majonezas.
„Naujųjų metų žaislo“ salotų paruošimas:

Svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais, įpilkite acto ir vandens. Svogūną palikite pasimarinuoti 15-20 min. Nuluptus grybus supjaustykite dideliais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje.

Grybus pakepinkite 10-12 minučių, nepamirškite įberti druskos. Tada sudėkite grybus ant lėkštės, stengdamiesi nepripilti augalinio aliejaus.

Virtą vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, dėkite į lėkštę, į kepimo žiedą.

Iš svogūno rankomis išspauskite marinatą, šiek tiek ištepkite sūrio sluoksnio paviršių, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir patepkite majonezu. Ant svogūnų sluoksnio išdėliokite apkeptus grybus ir į juos suberkite vištienos filė.

Į filė suberkite likusį svogūną, patepkite majonezu, pabarstykite Provanso žolelėmis. Ant smulkių trintuvės pjaustytuvų sutarkuojame virtus kiaušinius, drožles supilame ant grybų sluoksnio ir tolygiai paskirstome.

Kiaušinių sluoksnį patepkite majonezu, ant šio sluoksnio įtrinkite šviežią agurką. Saldžiosios paprikos vidų išvalome, padalijame į mažus gabalėlius ir sutarkuojame stambia tarka.

Pipirų masę pakepinkite keptuvėje 5 minutes, pasūdykite ir paprika. Sultingų pipirų mišinį tolygiai paskirstykite ant agurkų sluoksnio.

Palikite salotas mirkti bent kelioms valandoms.

Patiekalą rekomenduojama paruošti iš anksto išvakarėse, kad geriau išmirktų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.