Su šiuo patiekalu jums nereikia jokių kitų užkandžių. Želė mėsa originaliame pateikime

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Naujųjų metų stalo užkandžiai skirstomi į keletą tipų – įprastus, tradicinius ir originalius, naujoviškus. Jei su pirmo tipo užkandžiais viskas labai aišku, tai antroji rūšis reiškia kažką nepaprasto ir netikėto.

Ką esame įpratę laikyti šventiniais užkandžiais? Kažkokia lėkštė su tartaletais ir sumuštiniais. Į šią kategoriją taip pat patenka Olivier salotos ir silkė po kailiu. Tačiau užkandžių receptai gali būti labiau nenuspėjami. Pavyzdžiui, galime paruošti gražią želė mėsą, kuri puikiai papuošia stalą.

Ingredientai želė mėsai:

jautienos blauzdos – 1300 g;
druska – a.š. l.;
svogūnai – vnt.;
morkos – vnt.;
kvapieji pipirai – 2 žirniai;
lauro lapas – 2 vnt .;
putpelių kiaušiniai – 8 vnt .;
granatų sėklos – 100 g;
žalieji žirneliai – 100 g;
alyvuogės – 5 vnt.;
petražolės – krūva;
Mėsos želė paruošimas:

Blauzdeles reikia įdėti į keptuvę ir užpilti šaltu vandeniu. Kepkite mėsą, kol visos putos išplauks į paviršių. Nuimkite putas nuo vandens paviršiaus ir išjunkite ugnį.

Blauzdelę nuplauname ir dedame atgal į keptuvę, užpilame šaltu švariu vandeniu ir įberiame druskos. Kepkite mėsą ant vidutinės ugnies porą valandų. Jei reikia, nuimkite putas.

Nulupkite svogūną ir nulupkite morkas. Po poros valandų kepant blauzdeles į keptuvę su mėsa suberkite svogūnus ir morkas.

Įdėkite porą lauro lapų ir kvapiųjų pipirų. Kepkite blauzdą dar 2 valandas.

Likus 10 minučių iki paruošimo, išimkite svogūnus ir morkas iš keptuvės. Tada išimkite mėsą ir leiskite šiek tiek atvėsti. Sultinį perkoškite per sietelį, kad pašalintumėte įvairias gaminimo atliekas.

Blauzdeles atskirkite nuo riebalų ir kaulų ir supjaustykite kuo smulkiau. Morkas supjaustome apskritimais, kuriuos vėliau supjaustome žiedų pavidalu.

Kiaušinius išvirkite kietai, nulupkite ir padalinkite per pusę.

Ant stiklinės formos dugno gražiai išdėliokite kiaušinius ir morkas. Taip pat indo dugną papuošiame granatų sėklomis, žaliais žirneliais, alyvuogėmis ir petražolėmis.

Užpildykite raštą 6 šaukštais sultinio ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių. Tada sudėkite mėsą ant sultinio sluoksnio.

Uždenkite blauzdos pakopą likusiais kiaušiniais, morkomis, granatų sėklomis ir alyvuogėmis. 

Panašiai užpilkite mėsos sluoksnį sultiniu. Išdėliojame antrą mėsos sluoksnį, taip pat dedame papildomų ingredientų – žirnių, kiaušinių, alyvuogių ir kt.

Užpildykite visus sluoksnius likusiu sultiniu ir 8 valandoms padėkite želė mėsą į šaldytuvą.

Taip bus graži ir skani želė mėsa šventei.

Su šiuo patiekalu jums nereikės jokių papildomų užkandžių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.