Labai paprastas, bet skanus receptas, vyniotinį galima patiekti net ant šventinio stalo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– vištienos filė, 0,5 kg;
– sūris, 200 g;
– kiaušiniai, 4 vnt;
– svogūnas, 1 vnt;
– česnakai, 2 gvazdikėliai;
– grietinė, druska, prieskoniai ir miltai.
Virimo procesas
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su kiaušiniais ir grietine. Pagardinkite bet kokiais prieskoniais pagal savo skonį ir maišykite iki vientisos masės.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir sutepkite augaliniu aliejumi.
Paskleiskite sūrio mišinį ir išlyginkite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir padėkite kepimo skardą, kol šiek tiek apskrus.
Šiuo metu mėsą paverskite malta mėsa, pagal skonį sumaišykite su smulkintais svogūnais, druska, pipirais ir prieskoniais, smulkintu česnaku ir žolelėmis.
Faršą dėkite ant sūrio, išlyginkite ir susukite. Apvyniokite jį folija.
Kepti reikia apie 40 min.
Patiekite patiekalą karštą.
Patarimas : į maltą mėsą galite dėti grybų arba pasigaminti visiškai grybų įdarą. Taip pat kaip įdarą galite imti kumpį, marinuotus grybus, konservuotus žaliuosius žirnelius su virtais kiaušiniais ir ryžiais, kepenėlių paštetą ir daugybę kitų įdarų.