Stiklinė kefyro ir vienas kiaušinis! Pusryčiai per kelias minutes! Skanu, paprasta ir be rūpesčių

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pusryčiai per kelias minutes!

Siūlome skanių ir sveikų pusryčių receptą vos per kelias minutes. Iš tešlos formuojame trikampius su sūrio ir žolelių įdaru. Kepame aliejuje ir gauname pilną patiekalą pyragėlių pavidalu. Dėl minkštos tešlos jie pasirodo švelnūs, erdvūs ir purūs. Kepant varškė visiškai išsilydo, todėl įdaras pasirodo labai sultingas, svarbiausia patiekalą valgyti šiltą.

Ingredientai:

  • Kefyras 300 g
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Cukrus 1 arb
  • Vištienos kiaušinis 1 vnt
  • Miltai 370 g
  • Kepimo milteliai 1 arb
  • Vidutinio riebumo rauginto pieno varškė 120 g
  • Kieta varškė 80 g
  • Žalieji – pagal skonį
  • Druska pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

Kefyrą pašildykite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, jis turi būti šiltas.
Išmaišykite mišinį iki vientisos masės, tada palaipsniui suberkite per sietelį persijotus miltus. Minkykite tešlą rankomis, kol ji taps tiršta ir minkšta. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių.

Tuo tarpu paruoškite įdarą. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su rūgpienio sūriu, suberkite smulkintus šviežius žalumynus. Mišinį pabarstykite druska, maltais pipirais ir gerai išmaišykite.

Stiklinė kefyro ir vienas kiaušinis! Pusryčiai per kelias minutes! Skanu, paprasta ir be rūpesčių

Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis ir kiekvieną iškočiokite į apvalų sluoksnį. Peiliu ant tešlos žiedo nubrėžkite vienodus trikampius. Ant kiekvieno uždėkite įdarą.

Stiklinė kefyro ir vienas kiaušinis! Pusryčiai per kelias minutes! Skanu, paprasta ir be rūpesčių

Uždenkite įdarą antruoju tešlos sluoksniu, prispauskite jį išilgai kraštų. Supjaustykite gaminius į atskirus trikampius.

Stiklinė kefyro ir vienas kiaušinis! Pusryčiai per kelias minutes! Skanu, paprasta ir be rūpesčių

Virš ugnies įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir padėkite ruošinius ratu. Kepkite juos ant vidutinės ugnies po dangčiu iš šonų. Jie turi gerai iškilti ir ruduoti.

Nuvalykite riebų sluoksnį servetėle ir patiekite prie stalo mūsų pyragus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.