Stiklinę kefyro ir po 15 minučių skanūs pusryčiai bus ant stalo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tokias skanias ir minkštas spurgas pagaminsite labai greitai. Pagal skonį galite patiekti apibarstę cukraus pudra arba su medumi, uogiene ar šokoladiniu užtepu.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– miltai, apie 550 g;

– riebus kefyras, 200 ml;

– žiupsnelis druskos;

– kiaušiniai, 2 vnt;

– cukrus, 160 g;

– augalinis aliejus, 100 ml;

– vanilinio cukraus pagal skonį;

– kepimo milteliai, 1,5 šaukštelio.

Virimo procesas

Maistą imame kambario temperatūros.

Sumaišykite kefyrą su druska, cukrumi, kiaušiniais, augaliniu aliejumi iki vientisos masės.

Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir dalimis suberkite į masę, užminkykite lanksčią, minkštą ir elastingą tešlą.

Patepkite rankas aliejumi ir suformuokite rutuliukus.

Įkaitinkite daug augalinio aliejaus ir apkepkite kotletukus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos, iš pradžių dėkite ant popierinių rankšluosčių, tada į lėkštę.

Pagal skonį pabarstykite milteliais arba cinamono milteliais, citrusinių vaisių žievelėmis ir patiekite su uogiene, uogiene ir šokoladu.

Patarimas : vietoj kepimo miltelių galite naudoti sodą – tokioje rūgštinėje aplinkoje. Jis „veiks” geriau nei kepimo milteliai.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Faršą apvoliokite pita duonoje ir užpilkite padažu. Patiekalas vertas aplodismentų!
Patiko? Pasidalink! Ačiū.