Ruošiame labai skanų pyragą su bulvėmis ir sūriu: plona traški tešla, daug įdaro ir jokios orkaitės, šį pyragą tikrai verta gaminti.
Produktai:
Tešlai paruošti:
- Miltai – 220-250 g +-.
- Druska – 1/2 šaukštelio
- Pienas – 150 ml.
- Minkštas sviestas – 30-40 g.
Įdarui:
- Bulvių košė – 300-350 g.
- Sūris – 150-180 g.
- Žalieji svogūnai – pagal skonį
- Augalinis aliejus – kepimui
Paruošimas:
Į dubenį kelis kartus supilkite pieną, minkštą sviestą, druską ir miltus.
Pirmiausia tešlą išmaišykite mentele, o tada minkykite rankomis. Pasirodo minkštas ir nelimpa prie rankų, uždenkite ir palikite 10 min.
Per tiek laiko galite pasiruošti įdarą: štai vakarykštė bulvių košė, žalieji svogūnai ir sūris.
Iškočiokite „pailsėjusią“ tešlą, išdėliokite bulvių košę ir paskirstykite mentele.
Toliau – žalieji svogūnai.
Tada sluoksnis tarkuoto sūrio, ir vėl žalieji svogūnai.
Ir dar sluoksnis tyrelės.
Surenku tešlą, sugnybiu ir lengvai paspausdama formuoju plokščią pyragą.
„Pyragą” apkepkite keptuvėje, išteptoje augaliniu aliejumi.
Kepkite ant mažos ugnies uždengę dangtį iš vienos pusės apie 10-15 minučių.
Tada apverčiame lėkšte ir kepame antroje pusėje dar 5 minutes
Padėkite gatavą pyragą ant lėkštės, supjaustykite gabalėliais ir galėsite mėgautis!