Grietinės pyragas yra kulinarinis kūrinys, kuriame dera paruošimo paprastumas ir skonio turtingumas. Dėl savo subtilios tekstūros ir lengvumo šis pyragas tapo tikru atradimu saldumynų mėgėjams, kurie siekia svajonės apie tobulą desertą.
Stebinantis orumu, grietinės pyragas išpopuliarėjo ne tik dėl išskirtinio skonio, bet ir dėl universalumo, leidžiančio jį pritaikyti prie bet kokių skonio pageidavimų.
Pagrindinis grietinės pyrago komponentas yra grietinė, kuri kepiniams suteikia nepakartojamo minkštumo ir drėgmės.
Pyragų akcentas yra jų paruošimo paprastumas. Daugelis receptų leidžia naudoti lengvai prieinamus ingredientus ir nereikalauja sudėtingų kulinarinių įgūdžių.
Biskvito ingredientai:
kiaušiniai - 3 vnt .;
druska - žiupsnelis;
cukrus - 180 g;
pienas - 130 ml;
augalinis aliejus - 100 g;
miltai - 200 g;
kepimo milteliai - 10 g;
kakavos milteliai - 30 g.
Ingredientai kremui:
grietinė - 700 g.
Ingredientai karamelei:
cukrus - 200 g;
vanduo - 2 šaukštai;
sviestas - 50 g;
grietinė - 100 g.
Ingredientai purškimui:
graikiniai riešutai - 150 g;
džiovintos slyvos - 150 g.
Grietinės pyrago paruošimas:
Plakite kiaušinius su druska ir cukrumi iki purios masės planetiniu arba įprastu mikseriu, tada supilkite pieną ir augalinį aliejų. Atskirai sumaišykite kakavos miltelius su miltais ir kepimo milteliais, įsijokite į kiaušinių masę ir užminkykite tirštą be gabalėlių tešlą.
Gilią keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite į ją tešlą. Tešlą kepkite uždengtą ant vidutinės ugnies 40 minučių. Biskvito pasirengimą galite patikrinti su iešmeliu.
Norėdami sukurti karamelę, į keptuvę supilkite cukrų, įpilkite vandens ir nuolat maišydami virkite, kol cukrus pakeis spalvą.
Tada į karamelę įpilkite sviesto ir išmaišykite.
Karamelės spalvai pasikeitus į tamsesnę, įpilkite grietinės, išmaišykite ir perkelkite masę į atskirą indą, kol atvės. Kremui sumaišykite karamelę su grietine, plakite dideliu greičiu, kol ingredientai visiškai susimaišys.
Riešutus susmulkinkite peiliu, panašiai susmulkinkite slyvas. Biskvitą supjaustykite mažais kubeliais ir dėkite į maistine plėvele išklotą formą.
Pirmiausia ištepkite formą kremu. Palaipsniui, keisdami biskvito kubelių ir kremo, riešutų, džiovintų slyvų sluoksnius, surenkame tortą.
Toliau tortą porai valandų palikite šaldytuve, kol sustings. Tortą apverskite formoje ir išimkite, nuimkite maistinę plėvelę.
Torto viršų galima papuošti, pavyzdžiui, lydytu šokoladu.