Taigi jūs dar negaminate!
Tokio recepto dar neturėjai – tai ne tik stebuklinga duona su sūriu, žolelėmis ir česnaku – tai bomba! Kvepianti, ori duona patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Kad ir kiek gamintumėte, to niekada neužtenka. Nušluoja nuo stalo per kelias minutes. Lieka tik prisiminimai apie traškią, gražią plutą ir sūrų, šiltą trupinį.
Ingredientai:
Tešlai:
- kvietiniai miltai – 300 gramų,
- pienas – 180 mililitrų,
- sausos mielės – 5 gramai,
- cukrus – 10 gramų,
- druska – pagal skonį,
- augalinis aliejus formoms tepti.
Užtepimui
- Mocarelos sūris – 250 gramų,
- sviestas – 30-35 gramai,
- česnakai ir petražolės – pagal skonį,
- kiaušinio trynys – 1 gabalas,
- druska – 1/2 šaukštelio
Duonos kepimas su sūriu, žolelėmis ir česnaku
Į šiltą, maždaug 38 laipsnių pieną, suberkite cukrų ir sausas mieles. Gerai išmaišykite ir palikite 5-7 minutėms, kad mielės pakiltų.
Kvietinius miltus persijokite į dubenį, įberkite druskos. Centre padarykite duobutę ir supilkite pieną bei mieles. Minkykite tešlą rankomis. Kai tešla susimaišys, perkelkite ją ant pjaustymo lentos ar stalo ir toliau minkykite. Tešla taps lygi ir elastinga. Lengvai ištepkite dubenį augaliniu aliejumi ir įdėkite į jį tešlos gabalėlį. Uždenkite maistine plėvele.
Taigi mūsų tešla turėtų „pakilti“ ir padidėti maždaug dvigubai. Kol bus ruošiama tešla, savo duonai gaminsime taip vadinamą užtepėlę.
Į minkštą sviestą suberkite trynį, susmulkintą česnaką, smulkintus žalumynus, druską, taip pat galite įdėti raudonėlio: bet tai jūsų nuožiūra. Viską gerai išmaišyti.
Pasiruoškite lakštą, ant kurio kepsime duoną. Uždenkite jį pergamentiniu popieriumi ir sutepkite augaliniu aliejumi. Ten dėkite tešlą. Tešlą ištempiame rankomis, kad gautume vienodą maždaug 25 centimetrų skersmens pyragą. Labai aštriu peiliu ar ašmenimis torto viršuje darome išilginius, o paskui skersinius pjūvius, atstumas tarp kurių yra 2 centimetrai .
Teptuku konditeriniu šepetėliu užtepkite užtepėlę ant viso papločio paviršiaus, stenkitės, kad tepalas patektų į pjūvius. Peiliu atsargiai įdėkite sūrį, iš anksto supjaustytą juostelėmis, į išilginius ir skersinius pjūvius. Uždenkite duoną maistine plėvele ir palikite 15-20 min. Šiuo metu įkaitinkite orkaitę iki 180 -190 laipsnių. Kepkite duoną 20-25 minutes.
Ištraukę iš orkaitės stebuklingą duoną su sūriu, česnaku ir žolelėmis, leiskite jai šiek tiek atvėsti. Tačiau žinome, kad aromatingas česnako-sūrio kvapas norinčiųjų ilgai laukti neprivers.