Štai kodėl taip svarbu gerti kakavą, ypač jeigu jums daugiau nei 40 metų!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei negeriate kakavos, tuomet veltui… ir štai kodėl!

Sužinokite, kaip tai padeda jūsų sveikatai!

Šis skanus gėrimas yra energingas ir gebantis apsaugoti nuo virusų ir infekcijų.

Kakava pagerins jūsų nuotaiką ir padidins gyvybingumą!

Kakavoje yra medžiagų, kurios pagerina atmintį ir stimuliuoja smegenis, taip pat normalizuoja cholesterolio kiekį kraujyje.

Kakava yra pripažįstama kaip daugelio naudingų mikroelementų turinio lyderė, o joje esančio cinko kiekio atžvilgiu jai visai nėra lygių!

Kakavos pupelės turi baltymus (12-15%), riebalus, angliavandenius (6–10%), B grupės vitaminus ir antioksidantus

Naujausi tyrimai parodė, kad kakavoje yra kitų junginių, kurie skatina odos ląstelių augimą, gydo žaizdas ir apsaugo nuo raukšlių.

Taip pat kakavoje yra kita medžiaga – epikechinas, kurio dėka galite apsaugoti savo kūną nuo daugelio pavojingų ligų, tokių kaip vėžys, diabetas, širdies priepuolis ir insultas.

Amerikos mokslininkai patvirtino, kad, nepaisant to, jog kakavoje yra daugiau kalorijų nei arbatoje ir kavoje, tai nepadidina kūno svorio.

Net nedidelis kiekis kakavos gali greitai pasotinti ir dėl to nenorėsite valgyti. Jei norite numesti svorio – gerkite kakavą!

Ryte rekomenduojama gerti kakavą. Natūralus pigmentas, esantis kakavoje – melaninas, sugeria karščio spindulius, o tai padeda apsaugoti odą nuo ultravioletinių spindulių ir išgelbėti jus nuo saulės nudegimų.

Ir šis kakavos receptas jus nustebins skoniu ir daug kartų padidins kakavos naudą!

Kakava, cinamonas ir gvazdikėliai turi puikių savybių, kurios padeda kovoti su mikrobais ir mažina tikimybę susirgti.

Kakava yra galingas antioksidantas, turintis daug magnio ir vitaminų. Kas daro gėrimą labai naudingu, ypač jei esate vyresnis nei 40 metų, tada jums jo reikia!

Cinamonas pagerina kraujotaką ir mažina organizmo uždegimą, gvazdikėliai turi galingas antiseptines ir analgetines savybes.

Sudėtis:

  • 2 puodeliai pieno, jei naudosite migdolų pieną, skonis bus ypatingesnis!
  • 1,5 šaukšto kakavos arba šokolado miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1/2 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • žiupsnelis druskos

Paruošimas:

Įdėkite kakavos ar šokolado miltelių, prieskonių ir druskos į migdolų pieną ir šildykite ant vidutinės kaitros, kol viskas gerai ištirps piene.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.