Štai kaip mano tėtis gamina maistą. Vištienos sparnelių skonis: paslaptis slypi padaže

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Labai skanus vištienos sparnelių užkandis, kuris visada yra ant mūsų šventinio stalo ir dažnai tiesiog ruošiamas vakarienei – medaus padažas paverčia jį tiesiog prabangiu patiekalu.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • vištienos sparneliai ar kitos skerdenos dalys, 1 kg;
  • krakmolas, 2,5 šaukštai;
  • druskos, 1 šaukštelis;
  • paprikos, paprikos, prieskonių mišinio 0,5 arb.

Norėdami paruošti padažą, jums reikia  :

  • kečupas, 100 g;
  • česnako, 3 gvazdikėlių;
  • medaus, 1 arbatinis šaukštelis;
  • aliejus, 1 šaukštelis;
  • citrinos sulčių, 2 arb.

Virimo procesas

Nuplaukite skerdenos dalis, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Krakmolą sumaišykite su druska ir prieskoniais, pagal skonį pipirų ir aromatinių žolelių mišiniu.

Šiame sausame mišinyje apvoliokite sparnelius.

Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir galite šiek tiek pabarstyti kukurūzų kruopomis ar džiūvėsėliais, išdėlioti sparnelius.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.

Padažui sumaišykite visus ingredientus ir nusiųskite 3 minutes atvėsti į šaldytuvą.

Vakarienei patiekiame apetiškus – kvapnius sparnelius su tokiu padažu ir įvairiais garnyrais bei ruošiamės iškylai. Kečupą galite pakeisti namine adžika arba pasigaminti padažą iš garstyčių ir majonezo su česnaku.  Sparnai derinami su keptomis bulvėmis arba rytietiškais ryžiais.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Receptą pasiūlė mano uošvė. Vištienos suktinukai: geras pasirinkimas karštam patiekalui
Patiko? Pasidalink! Ačiū.