Spurgos keptuvėje. Tokios skanios, kad galite jas gaminti kiekvieną dieną

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyushki yra apvalios bandelės, pagamintos iš mielinės tešlos, keptos. Jie turi ilgą istoriją ir yra daugelio tautų kulinarinių tradicijų dalis.

Tikriausiai, riešiniai Europoje atsirado dar viduramžiais. Įvairios šalys ir regionai turi savo šio pyrago variantų.

Pavyzdžiui, Rusijoje traškučiai dažnai patiekiami su cukraus pudra ar medumi, o Vokietijoje – su uogiene ar marmeladu.

Spurgos išpopuliarėjo XVIII–XIX a. Tada jie buvo ruošiami tavernose ir arbatinėse, kur kartu su kitais saldumynais buvo patiekiami arbata. Spurgos buvo nebrangus ir sotus patiekalas, todėl greitai išpopuliarėjo tarp paprastų žmonių.

Šiandien bandelės išlieka populiariu delikatesu daugelyje pasaulio šalių. Jų galima rasti kavinių ir restoranų meniu, galima pasigaminti ir namuose.

Ingredientai:

pienas – 200 ml;
šiltas vanduo – 100 ml;
sausos mielės – 10 g;
cukrus – 40 g;
miltai – 600 g;
kiaušinis – vnt.;
augalinis aliejus – 45 ml;
druska – 8 g.
Kruopelių ruošimas:

Į dubenį su pienu ir šiltu vandeniu supilkite sausas mieles, 120 gramų miltų ir cukrų, išplakite ingredientus. Palikite mielinę tešlą uždengtą šiltoje vietoje 15 minučių.

Mielinę tešlą sumaišykite su kiaušiniu, augaliniu aliejumi, druska ir likusiais miltais. Minkykite tešlą 4 minutes ir palikite uždengtą 30 minučių.

Tešlą išminkykite ir kočėlu iškočiokite į storą 7 mm storio sluoksnį. Stiklainiu sluoksnyje padarome skylutes ir ant rankšluosčio dedame nedidelius pyragėlius.

Likusią tešlą vėl iškočiokite į plokščią pyragą ir išpjaukite skylutes.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite nedidelius apvalius pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Rezultatas – trupiniai. Kad spurgos būtų saldesnės, jas galite pabarstyti cukraus pudra.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.