Variacija žuvienės salotų tema. Salotų akcentas – menkės kepenėlės, todėl salotos ypatingos ir labai skanios. Anksčiau jis buvo labai populiarus, tačiau šiandien nepelnytai pamirštas. Nors tai gana ekonomiška.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
menkės kepenėlės, stiklainis;
virtos bulvės, 2 vnt;
žalias svogūnas, krūva;
raugintų agurkų, 2 vnt;
žalieji žirneliai, 1 stiklainis;
virti kiaušiniai, 3 vnt;
majonezo.
Virimo procesas
Kepenėles išimkite iš skysčio ir šakute supjaustykite mažais gabalėliais.
Patarimas : daugelis žmonių labai smulkiai sumala kepenis į tyrę. Taigi darykite tai, kas jums labiausiai patinka.
Salotos gali būti formuojamos dideliame salotų dubenyje sluoksniais, žiedu arba porcijomis mažose formelėse.
Kiekvieną salotų sluoksnį uždenkite majonezo tinkleliu.
Pirmas sluoksnis – stambia tarka tarkuotos bulvės, druska ir pipirai.
Antrasis sluoksnis yra kepenys.
Trečias sluoksnis – susmulkinti žalieji svogūnai.
Ketvirtasis sluoksnis – stambia tarka sutarkuoti agurkai.
Penktasis sluoksnis sutarkuojamas stambia tarka.
Šeštas sluoksnis yra taškeliai.
Septintasis sluoksnis – smulkia tarka sutarkuotas trynys.
Salotas galite papuošti krapų ar petražolių šakelėmis, žaliais žirneliais.
Kelias valandas padėkite salotas į šaldytuvą ir patiekite.
Štai tokias paprastas, bet skanias salotas galite pasigaminti Naujųjų metų stalui.