Sovietmečiu tai buvo garsios salotos, o dabar jų niekas neruošia. Naujųjų metų salotos „Šiaurės”

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Variacija žuvienės salotų tema. Salotų akcentas – menkės kepenėlės, todėl salotos ypatingos ir labai skanios. Anksčiau jis buvo labai populiarus, tačiau šiandien nepelnytai pamirštas. Nors tai gana ekonomiška.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

menkės kepenėlės, stiklainis;
virtos bulvės, 2 vnt;
žalias svogūnas, krūva;
raugintų agurkų, 2 vnt;
žalieji žirneliai, 1 stiklainis;
virti kiaušiniai, 3 vnt;
majonezo.
Virimo procesas

Kepenėles išimkite iš skysčio ir šakute supjaustykite mažais gabalėliais.

Patarimas : daugelis žmonių labai smulkiai sumala kepenis į tyrę. Taigi darykite tai, kas jums labiausiai patinka.

Salotos gali būti formuojamos dideliame salotų dubenyje sluoksniais, žiedu arba porcijomis mažose formelėse.

Kiekvieną salotų sluoksnį uždenkite majonezo tinkleliu.

Pirmas sluoksnis – stambia tarka tarkuotos bulvės, druska ir pipirai.

Antrasis sluoksnis yra kepenys.

Trečias sluoksnis – susmulkinti žalieji svogūnai.

Ketvirtasis sluoksnis – stambia tarka sutarkuoti agurkai.

Penktasis sluoksnis sutarkuojamas stambia tarka.

Šeštas sluoksnis yra taškeliai.

Septintasis sluoksnis – smulkia tarka sutarkuotas trynys.

Salotas galite papuošti krapų ar petražolių šakelėmis, žaliais žirneliais.

Kelias valandas padėkite salotas į šaldytuvą ir patiekite.

Štai tokias paprastas, bet skanias salotas galite pasigaminti Naujųjų metų stalui.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.