Pyshki laikomi vienu iš populiariausių miltinių gaminių, išrastų Sovietų Sąjungoje. Spurgų forma primena amerikietiškas spurgas. Tačiau pyragaičiai ir spurgos taip pat turi daug skirtumų. Spurgos yra poringesnės ir nesvaresnės nei spurgos. Kaip taisyklė, amerikietiškas desertas gaminamas iš tankesnės tešlos.
Pačios spurgos nėra saldžios; Spurgos iš pradžių būna saldžios ir dažniausiai apibarstomos cukraus pudra.
Tikriausiai pudra buvo pasirinkta kaip dekoracija dėl jos trūkumo SSRS.
Mes jums pasakysime, kaip virti sovietines spurgas namuose.
Sudedamosios dalys tortams:
Miltai – 500 g;
Vanduo – 310 g;
Druska – 5 g;
Cukrus – 60 g;
Presuotos mielės – 16 g;
Margarinas – 30 g;
Kiaušinis – 20 g;
Augalinis aliejus – 900 g.
Kruopelių ruošimas:
Supilkite miltus ant stalo ir viduryje padarykite kraterį. Kiaušinį įmuškite į atskirą dubenį ir pusę supilkite į kraterį kartu su šiltu vandeniu.
Į ją supilkite druską, cukrų, mieles ir užminkykite elastingą tešlą. Į tešlą įpilkite minkšto margarino ir toliau minkykite 5-10 minučių.
Sutepkite indą augaliniu aliejumi, sudėkite ten tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 1,5 valandos. Išminkykite tešlą ir padalinkite į 20-25 gramų gabalėlius.
Galima daryti didesnes spurgas, tada gabalėliai turi būti 40-45 gramų. Tešlą geriau minkyti ant aliejumi patepto stalo.
Suformuokite rutuliukus ir palikite 10 minučių po rankšluosčiu. Toliau rutuliukuose padarome skylutes ir paliekame spurgas 10 min.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų iki 180 laipsnių. Sudėkite kotletus ir kepkite po porą minučių iš kiekvienos pusės.
Aliejaus temperatūrą galite sužinoti naudodami medinį pagaliuką, jis turėtų suputoti aliejuje.
Iškepus spurgas rekomenduojame apibarstyti cukraus pudra.